Go back

Waasland-Beveren wint de Wase derby!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft het eindelijk gedaan: de Wase derby winnen op de Freethiel! Nana Opoku Ampomah en Francesco Forte deden de netten trillen voor W-B.

Geel-blauw kwam als meest frisse ploeg voor de dag. Nog in de eerste minuut was er meteen een dot van een kans. Karlo Lulic zette een ingestudeerd nummertje op, maar Francesco Forte besloot voorlangs.  Aan de overkant moest ook Davy Roef meteen aan de bak. Jovanovic liep door, maar Roef redde met een beenveeg. Vlak voor het kwartier infiltreerde Louis Verstraete goed en dook op voor De Wolf. Ook de bezoekende doelman was wakker en kwam gepast uit zijn kooi. In minuut 24 was er voor het eerst Nana Opoku Ampomah. De Ghanees lag goed op de loer en profiteerde ei zo na van een misverstand bij de bezoekers. Zijn afwerking was echter te slap en eindigde in de handen van De Wolf. Een handvol minuten later was het echter wel raak. Aleksandar Boljevic zette een knappe dribbel op, lepelde de bal perfect voor doel en bediende zo de ingelopen Ampomah. Hij buffelde de bal met z’n hoofd tegen de netten: 1-0. Twee minuten later was er dé mogelijkheid op een verdubbeling. Opnieuw Verstraete liep goed in met de bal aan de voet, maar de doelman kon redding brengen op zijn lage schuiver. Rusten bij 1-0.

De tweede helft begon geweldig voor geel-blauw. Al na zes minuten kon Waasland-Beveren de voorsprong verdubbelen. Ampomah werd neergehaald door Ticinovic en de bal ging terecht op de stip. Koud kunstje voor Forte, die zijn tweede elfmeter tegen de touwen trapte. Waasland-Beveren zakte wat terug en de bezoekers kwamen opzetten. In minuut 70 leidde dat ook tot de aansluitingstreffer. Geel-blauw streed tot het bittere einde, het wordt bijna een kenmerk van dit Waasland-Beveren. Waasland-Beveren pakt zo negen op negen in december; dat moet al een tijdje geleden zijn. W-B komt zo op twintig punten en bekleedt de dertiende stek in het klassement. Lokeren blijft onderaan met zes punten minder.

Opstelling W-B: Roef, Massop, Moren, Lulic, Boljevic, Bizimana, Forte, Verstraete, Ampomah, Caufriez, Vukotic

Opstelling Lokeren: De Wolf, Deschacht, Terki, Ben Harush, Rassoul, De Ridder, Marecek, Benchaib, Filipovic, Ticinovic, Jovanovic

Toeschouwers: 6957