Go back

Waasland-Beveren – Lokeren (22/12/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt zaterdagavond de laatste thuiswedstrijd van 2018. Geel-blauw bekampt de buren uit Lokeren. Scheidsrechter Lawrence Visser zal de Wase derby om 20.00 uur op gang fluiten.

De rug rechten, dat is wat Waasland-Beveren deed na twee teleurstellende partijen. Adnan Custovic boekte met Waasland-Beveren tegen Club Brugge onverwacht de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Tegen Royal Antwerp FC breide geel-blauw daar een knap vervolg aan en werd het 0-2 in het Bosuilstadion. Een mooie opsteker ook voor Davy Roef en zijn defensie; het was immers een tijdje geleden dat de nul werd gehouden. Tegen Sporting Lokeren wordt nu gezocht naar een tweede overwinning op de Freethiel; het zou ook meteen de laatste zijn in 2018. De Wase derby is immers de laatste thuiswedstrijd van het jaar.

De bezoekers uit Lokeren tankten afgelopen weekend ook vertrouwen. De troepen van Trond Sollied wonnen verrassend met 2-0 van (één van de) seizoensrevelatie(s) STVV. Lokeren pakte daardoor een belangrijke driepunter om op gelijke hoogte te komen met Moeskroen. Beide ploegen hebben nu veertien punten en delen de rode lantaarn. Waasland-Beveren hangt daar, samen met Zulte Waregem, net boven en heeft drie punten meer.

Trainer Adnan Custovic zag deze week Oscar Threlkeld opnieuw uitvallen. Hij en Daan Heymans zijn niet inzetbaar tegen Lokeren door een blessure. Paul Keita is geelgeschorst.

Selectie: