Go back

W-B verliest degradatietopper met het kleinste verschil

Onze leeuwen verloren vanavond met het kleinste verschil in het Kehrwegstadion tegen KAS Eupen. Het doelpunt werd gescoord in de eerste helft door de Japanner Yuta Toyokawa. Waasland-Beveren kon niet scoren dus verloor het voor de vierde keer op rij. Waasland-Beveren staat na 17 speeldagen allerlaatste in de Jupiler Pro League.

Waasland-Beveren zag bij de opwarming Nana Opoku Ampomah in extremis uitvallen met een blessure, Badibanga verving hem in de basis.  Na een lange studieperiode was het eerste kansje voor de kleine Japanner Yuta Toyokawa, maar hij devieerde de vrije trap van Luis Garcia over het doel van Davy Roef. Beide ploegen probeerden wel met scherpe voorzetten, maar vaak zonder gevaar. Op het half uur probeerde Gnaka het dan maar eens met een schot van ver, maar z’n lob ging over het doel van Davy Roef. Enkele minuten later was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een voorzet van Xavi Molina kwam tot bij de vrijstaande Toyokawa. Die twijfelde niet en kopte de 1-0 op het bord. Waasland-Beveren kon daar maar weinig gevaar tegenoverstellen. Het was zelfs ex-W-B’er Siebe Blondelle die het dichtst bij een doelpunt kwam. Gelukkig verdween Siebe’s kopbal maar net naast doel. Een ongeluk komt niet alleen zegt men.. Ook Rafidine Abdullah moest vlak voor rust het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Louis Verstraete.

W-B begon alvast agressiever aan de tweede helft. Na ongeveer vijf minuten in de tweede helft kwam de bal bij Boljevic. Hij kwam ook in oog te staan met Van Crombrugge, maar hij gaf de Eupense doelman nog de kans om de bal in hoekschop te duwen. Dit moest altijd doelpunt zijn! Eupen dreigde af en toe met enkele centers voor het Beverse doel.

Twintig minuten voor tijd kreeg Forte in de zestien de bal pardoes in de schoot geworpen. Hij haalde meteen uit, maar zijn schot werd gedevieerd en verdween vlak naast de paal in hoekschop. Enkele minuten later was er een gevaarlijk standje voor het doel van Davy Roef, maar zowel Toyokawa als Schouterden kregen de bal niet tussen de palen. Vijf minuten voor tijd stuurde onze coach Vukotic aan om mee centraal in de aanval post te vatten maar veel mogelijkheden kwamen er helaas niet meer voor Waasland-Beveren. In tegendeel. Aan de overzijde lieten onder andere Pollet en Schouterden nog de kans liggen om hun voorsprong te verdubbelen. Het bleef dus 1-0 aan de Kehrweg.

Voor onze leeuwen is dit een hele zure nederlaag. We blijven door deze uitslag voorlopig laatste in het klassement. Het wordt hoog tijd om het tij te keren. Te beginnen met de thuismatch van aanstaande vrijdag tegen Club Brugge.

Opstelling W-Beveren: Roef, Massop, Moren, Boljevic, Badibanga, Bizimana (78′ Jubitana), Forte, Abdullah (42′ Verstraete), Vukotic, Foulon, Schryvers (58′ Vellios)

Opstelling Eupen: Van Crombrugge, Lazare (83′ Loties), Garcia, Marreh, Toyokawa (79′ Pollet), Blondelle, Gnaka, Bushiri, Ocansey, Fall (67′ Schouterden), Xavi Molina