Go back

W-B pakt verdiende driepunter tegen Club Brugge!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft thuis landskampioen Club Brugge verslagen. Het werd zonet 2-1 op de Freethiel. Waasland-Beveren houdt zo voor het eerst dit seizoen de drie punten thuis.

De eerste helft was een langgerekte studieronde. Geel-blauw was echter de meest gevaarlijke ploeg, vooral van op afstand. Het was twintig minuten wachten op de eerste activiteit voor doel. Langs geel-blauwe kant week Ampomah uit naar de rechterkant, zag Francesco Forte voor doel lopen en speelde hem aan. Onze nummer negen kopte, maar deed dat ruim naast. Een handvol minuten later was er de eerste succesvolle dribbel van diezelfde Ampomah, zijn schot met links kon Horvath niet verontrusten. Een sterke Louis Verstraete kon nog tweemaal trappen, maar zijn vizier stond telkens niet scherp. 0-0 was de logische ruststand.

De tweede helft begon dramatisch voor geel-blauw. Vormer kon er na drie minuten meteen 0-1 van maken. W-B ging in de achtervolging en deed dat geweldig. Net na het uur ging Nana Opoku Ampomah neer in de zestien na een duidelijke trap op de kuit. Ref Van Driessche en VAR grepen niet in. Een kwartier voor het einde kon Valtteri Moren de gelijkmaker binnenkopen, maar Poulain tikte de bal met de hand voor de lijn weg. Penalty en geel, zei de ref. De VAR greep in en liet Van Driessche naar de achterzak grijpen. Francesco Forte deed z’n taak en zette de 1-1 op het bord. Met nog tien minuten op de klok voelde Waasland-Beveren dat er meer dan een punt mogelijk was. Boljevic zette vijf minuten voor tijd scherp voor en dwong Decarli om de bal in eigen doel te koppen: 2-1 voor W-B! In blessuretijd toonde Davy Roef zich opnieuw superieur en bracht hij rust in de rangen.

We zijn ongelofelijk tevreden dat we eindelijk iets kunnen teruggeven aan de fans. Bedankt aan de aanwezige geel-blauwe supporters!

Opstelling W-B: Roef, Massop, Moren, Lulic (80′ Vanzo), Boljevic, Bizimana, Forte (80′ Vellios), Verstraete, Ampomah (90′ Badibanga), Caufriez, Vukotic

Opstelling Club Brugge: Horvath, Poulain, Amrabat, Moraes, Nakamba, Vanaken, Denswil, Vormer, Ngonge, Decarli, Mechele