Go back

W-B kaapt drie punten weg op de Bosuil

Tekst & Foto : Valy Van de Merlen

Waasland-Beveren heeft zojuist The Great Old in hun eigen Bosuilstadion verslagen met 0-2. De doelpunten van Louis Verstraete en Apostolos Vellios vielen beiden in de tweede helft. De 0-1 viel vlak na rust, het doelpunt van onze Griek viel diep in blessuretijd. Onze leeuwen halen een knappe 6 op 6, na overwinningen tegen Club Brugge en RAFC. Het springt zo over Moeskroen naar een 14e plaats. Moeskroen en Sporting Lokeren staan op een gedeelde laatste plaats, drie punten achter geel-blauw.

Goede organisatie
De wedstrijd begon aarzelend met kleine mogelijkheden voor beide ploegen. Antwerp dreigde voor het eerst via Didier Lamkel Zé. Boljević deed dit voor geel-blauw. Zijn schotje was echter geen bedreiging voor Sinan Bolat. Op het kwartier kroop W-B door het oog van de naald. Vukotić haalde Lamkel Zé onderuit aan de rand van de zestien. Nathan Verboomen én VAR oordeelden dat de fout nét buiten het strafschopgebied gebeurde. Bij de daaropvolgende vrije trap kon Van Damme net niet goed genoeg koppen om gevaarlijk te zijn.

W-B reageerde via Francesco Forte. Boljević, die zich op links kon doorzetten, bracht de bal voor doel tot bij onze Italiaanse spits die Bolat op de proef kon stellen. Op het half uur verhoogde de druk van Antwerp. Rafaelov en Haroun konden onze doelman Davy Roef echter niet in verlegenheid brengen.

Gevatte tegenaanvallen
De tweede helft kon niet beter beginnen voor onze geel-blauwen. Een tegenaanval, opnieuw opgezet door onze Montenegrijn Aleksandar Boljević, kwam tot bij de mee opgerukte Jur Schryvers. Zijn voorzet werd eerst nog gemist door Forte, maar Louis Verstraete kon zijn voet er alsnog tegen plaatsen. Bolat had geen verhaal; 0-1! Enkele minuten later had Forte de 0-2 aan de voet maar aarzelde te lang zodat Bolat in hoekschop kon duwen. De ex-Interspeler vergat hier de bal tot bij de Boljević te duwen die moederziel alleen aan de tweede paal stond te wachten.

Antwerp probeerde na deze tweede verwittiging het laken opnieuw naar zich toe te trekken. Pas na 66 minuten werd het heet voor het doel van Davy Roef. Na een hoekschop kopte de mee opgerukte Jelle Van Damme op de paal. Ook bij de rebound kwam hij dichtbij de gelijkmaker, maar onze Bosnische rots in de branding Aleksandar Vukotić kon de bal voor Jelle’s voeten net op tijd weghalen. Echte doelkansen konden we voor RAFC niet meer noteren. Integendeel! Diep in blessuretijd rondde invaller Apostolos Vellios, op aangeven van Verstraete, in twee tijden een mooie counter af, 0-2! Meteen ook einde van de wedstrijd.

Proficiat Geel-Blauw!
W-B heeft vanavond in de “Bosuil Arena” gevochten als echte leeuwen. Met deze wedstrijdmentaliteit hebben we voorbije wedstrijden bewezen dat we ook in moeilijke omstandigheden punten kunnen rapen. We kunnen maar één dingen zeggen na vanavond: Proficiat Geel-Blauw!

Sporting Lokeren
Volgende week zaterdag 22 december om 20.00 uur moet onze eigen Freethiel opnieuw daveren als vanouds. Dan ontvangen we voor de Wase derby Sporting Lokeren in het Freethielstadion. We moeten het u niet vertellen, opnieuw een levensbelangrijke wedstrijd! Bij geel-blauwe winst kunnen we Lokeren op zes punten zetten en een grote stap zetten richting behoud. Supporters, wij hebben jullie steun meer dan ooit nodig! Wees allen op post!

Reactie T1 Adnan Custovic:
“Ik ben enorm tevreden over de mentaliteit die vanavond op de mat gelegd werd. Zoals gevraagd was de spirit en drive terug aanwezig. We moesten af en toe wel het spel ondergaan maar uiteindelijk kreeg Antwerp niet echt grote kansen. Het was enorm belangrijk om vandaag de drie punten te nemen. Zeker als we na de wedstrijd vernamen dat Lokeren de drie punten kon thuis houden. Volgende week rekenen we op alle supporters om ons naar de overwinning te roepen in de Wase Derby!”

Opstelling W-B: Roef, Massop, Moren, Lulic (76’ Keita), Boljević, Bizimana, Forte (90’ Vellios), Verstraete, Caufriez, Vukotić, Schryvers

Opstelling Antwerp: Bolat, Juklerod, Rodrigues (59’ Bolingi), Refaelov, Owusu (90’ Jaadi), Lamkel Ze, Batubinsika, Buta (84’ Opare), Van Damme, Haroun, Mbokani