Go back

RSCA – Waasland-Beveren (27/12/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Het is zover: de laatste partij van 2018 wordt morgenavond afgewerkt. Waasland-Beveren sluit het jaar af in het Constant Vandenstockstadion van RSC Anderlecht. Scheidsrechter Wesley Alen zal voor het eerst fluiten om 20.30 uur.

Dat Waasland-Beveren in een goede flow zit, is wel duidelijk. Geel-blauw won driemaal op rij en boekt zo een knappe, misschien wel broodnodige, negen op negen. Achtereenvolgens werden landskampioen Club Brugge, revelatie Antwerp en rivaal Lokeren over de knie gelegd. Na acht partijen zonder overwinning, waarvan vier zonder punten, waren deze punten van goudwaarde. Geel-blauw kan nu twaalf op twaalf halen in de hoofdstad; wat een clubrecord zou betekenen op het hoogste niveau. Waasland-Beveren staat nu samen met Zulte Waregem op plaats dertien. Mocht W-B kunnen stunten in het Astridpark, is 2018 afsluiten op een elfde stek mogelijk.

RSC Anderlecht verkeert momenteel niet in de beste vorm. De Brusselaars verloren afgelopen speeldag met 3-1 van Moeskroen. Het shockeffect met trainer Karim Belhocine, de opvolger van Hein Vanhaezebrouck die na de nederlaag tegen Cercle op de keien werd gezet, bleef vooralsnog uit. Paars-wit zal echter op revanche gebrand zijn, want een één op vijftien is geen resultaat waar ze zich in Brussel mee kunnen verzoenen.

Trainer Adnan Custovic kan niet rekenen op Aleksandar Boljevic; de Montenegrijn pakte tegen Lokeren zijn vijfde geel karton van het seizoen en is geschorst. Davy Roef mag door de nieuwe regels van de Pro League omtrent gehuurde spelers ook niet aantreden tegen zijn moederclub.

Selectie: