Go back

ROYAL ANTWERP FC – WAASLAND-BEVEREN (15/12/2018) | SELECTIE EN VOORBESCHOUWING

Tekst & Foto: Valy Van de Merlen

Morgenavond varen onze leeuwen de Schelde over voor de derby in en tegen Royal Antwerp FC. Scheidsrechter Nathan Verboomen zal om 20.30 uur de wedstrijd in het Bosuilstadion op gang fluiten.

Waasland-Beveren kon afgelopen vrijdag voor het eerst de drie punten thuishouden op de Freethiel. Dat ze dit uitgerekend tegen landskampioen Club Brugge deden smaakte des te zoeter. Het is nu aan de troepen van Adnan Custovic hier morgen een vervolg aan te breien op het veld van seizoensrevelatie Antwerp.

Geel-blauw staat nu, samen met Moeskroen op een 14e plaats in het klassement. Hekkensluiter Sporting Lokeren volgt op drie punten.

Antwerp schoof afgelopen weekend, mede dankzij de overwinning van geel-blauw tegen Club, naar een tweede plaats in de Jupiler Pro League. Vorige zondag ging het nog na een droge 0-3, aan de haal met de drie punten in het Jan Breydelstadion tegen Cercle Brugge. De laatste vijf wedstrijden verloor de Great Old enkel in hun eigen Bosuil met 1-3 van – een andere revelatie – STVV.┬áMet 10 op 15 zijn ze in ieder geval aan een mooie reeks bezig. Tijd om deze reeks te doorbreken. Onze leeuwen bewezen tegen Club Brugge dat niets onmogelijk lijkt in het voetbal, dus waarom niet opnieuw voor de drie punten gaan?

Adnan Custovic kan zaterdag niet rekenen op Din Sula (knie), Daan Heymans (enkel) en Rafidine Abdullah (knie). Nana Opoku Ampomah pakte tegen Club Brugge zijn vijfde gele kaart en is geschorst voor deze wedstrijd. Tuur Dierckx maakt na een maandenlange revalidatie zijn comeback in de selectie.

Selectie: