Go back

Geel-blauw kan niet stunten in Brussel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Geel-blauw heeft 2018 niet in schoonheid kunnen afsluiten. Een heel zwakke eerste helft en een iets betere tweede konden Anderlecht niet verontrusten. Het werd 3-0 in het Constant Vandenstockstadion.

Waasland-Beveren begon te slap aan de partij. Anderlecht dicteerde meteen de wet en dat resulteerde in minuut negen al in de openingstreffer. Djihad Bizimana liet zich te makkelijk opzij zetten en bood Kums zo de kans aan om Dimata te bedienen: 1-0. Geel-blauw wou wel, maar kon de bal niet bijhouden. Het was Kevin Debaty die in minuut 23 moest ingrijpen. Hij kwam goed uit op een dribbel van Amusu. Diezelfde Amuzu kreeg, zowat tien minuten voor de rust, nog een kopkans. Debaty hoefde echter niet in actie te komen, de bal ging voorlangs. W-B ging zo met ééntje in het krijt de kleedkamers in.

Waasland-Beveren eiste bij de start van de tweede helft de bal meer op, maar het was aan de overkant dat we het eerste doelgevaar zagen. Ryota Morioka, ex-WB’er, had de 2-0 aan de voet, maar duwde het leer naast de kooi van Debaty. In minuut 50 poogde W-B te dreigen via vrije trap. De bal werd verlengd tot bij Vukotic, maar de boomlange verdediger kopte in de handen van Didillon. Aan de overkant was het meteen wél weer raak. Bornauw werd te vrij gelaten op hoekschop en kopte de bal tegen de touwen: 2-0. Een handvol minuten nadien dribbelde Najar te makkelijk door de Beverse defensie. Zijn schot was goed, maar dat was ook de reactie van Debaty. Ondertussen was er met Badibanga en Vellios nieuw bloed in de ploeg gekomen. die laatste kreeg iets meer dan twintig minuten voor tijd een dot van een kans. Hij was echter te verrast op een schot van Ampomah om nog te reageren. In minuut 72 opnieuw dreiging van W-B. Forte week uit naar de linkerkant en gooide de bal voor doel. Vellios kopte, maar te simpel in de handen van de doelman. Dertien minuten voor tijd opnieuw aan de overkant. Kevin Debaty toonde echter ook zijn kwaliteiten en redde de poging van Amuzu knap. Geel-blauw dreigde opnieuw in minuut 82. Badibanga trapte vol risico richting doel, maar Didillon redde. In blessuretijd moest de kelk nog leeg tot de bodem. Dimata scoorde zijn tweede en zette zo de zware 3-0 op het bord.

Een eervolle én terechte vermelding opnieuw voor de meegereisde fans. Het (kleine) uitvak overstemde vaak de andere vakken. Chapeau en bedankt!

Opstelling RSCA: Didillon, Najar (83′ Saief), Dimata, Morioka (83′ Gerkens), Appiah, Kums, Cobbaut, Kayembe, Amuzu, Milic, Bornauw

Opstelling W-B: Debaty, Massop, Moren, Lulic (62′ Vellios), Bizimana (83′ Jubitana), Forte, Verstraete, Ampomah, Caufriez, Vukotic, Schryvers (56′ Badibanga)