Go back

Freethielnieuws (4/12): Jonge Leeuwen spelen gelijk

tekst en foto: Martijn De Jonge

Gisteravond speelden onze Jonge Leeuwen de derby tegen Sporting Lokeren. Het werd uiteindelijk 2-2 aan het Freethielstadion. De Leeuwen van Jonas Ivens startten sterk aan de partij. Het tempo lag hoog en geel-blauw nam meteen de bovenhand. Het was Tuur Dierckx die, met het hoofd, Waasland-Beveren op voorsprong kon brengen. Meteen het eerste doelpunt van Tuur na z’n zware blessure. Hij komt stilaan terug op het niveau om mee te draaien met het eerste elftal. De ruststand was verdiend 1-0 voor Waasland-Beveren. Na de rust stapelde W-B de kansen op, maar doelpunten bleven uit. Eric Asomani kon uiteindelijk een tweede doelpunt maken, maar door twee stilstaande fases konden de bezoekers nog een punt uit de brand slepen. Knappe wedstrijd van geel-blauw, een beter resultaat had echter zeker gerechtvaardigd geweest.