Go back

Zulte Waregem – Waasland-Beveren (08/05/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Tijd voor midweekvoetbal in de play-offs. Waasland-Beveren trekt morgenavond naar het Regenboogstadion voor de voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen. De aftrap is voorzien om 20.30 uur, Wesley Alen is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Waasland-Beveren en Zulte Waregem speelden reeds vijftien keer tegen mekaar. De troepen van Francky Dury trokken acht keer aan het langste eind, geel-blauw kon driemaal de zege naar zich toe trekken. Op speeldag twee van de play-offs kwam Essevee met 1-2 winnen op de Freethiel. Voor Waasland-Beveren was het Isaac Kiese Thelin die de netten deed trillen.

Zulte Waregem doet het zeker niet onaardig in Play-Off II. Ze sprokkelden negentien punten bij mekaar en bekleden momenteel de hoogste stek in het klassement. W-B zit in een positieve flow na vier op zes en is gebrand om daar opnieuw een mooi vervolg aan te breien.

Trainer Sven Vermant kan in vergelijking met de wedstrijd tegen Excel Mouscron niet rekenen op Laurent Jans, Daam Foulon en Joachim Van Damme. Jans viel geblesseerd uit op de wedstrijd. Foulon en Van Damme raakten geblesseerd op het oefenveld.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Boljevic, Vanzo, Verstraete, Ndiaye, Angban, Goblet, Caufriez, Nys, Ponnet, Myny, Roef, Schryvers, Verburgh, Thelin, Janssens, Liessens, Sadiku