Go back

Waasland-Beveren – Excel Mouscron (05/05/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Zaterdagavond ontvangt Waasland-Beveren Excel Mouscron in het eigen Freethielstadion. Het startsignaal zal omstreeks 20.00 uur door het stadion klinken. Scheidsrechter Kevin Van Damme is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Op speeldag zeven van de play-offs staan Waasland-Beveren en Excel Mouscron, voor de vierde en laatste keer dit seizoen, tegenover elkaar. Onze Leeuwen verloren dit seizoen nog niet van Moeskroen en zijn erop gebrand om dit zo te houden. De laatste confrontatie eindigde op een 1-1 gelijkspel. Na een voorzet van Olivier Myny, opende Louis Verstraete in minuut elf de score. In minuut 36 bracht Jelavic de bordjes weer in evenwicht.

Moeskroen staat vierde in de groep met zeven punten uit zes wedstrijden. Waasland-Beveren sprokkelde slechts twee punten. Bovendien vindt geel-blauw de weg naar het doel niet makkelijk en moet het ook al te vaak incasseren. Na het gelijkspel op OH Leuven zijn onze leeuwen in staat om zaterdag de drie punten op de Freethiel te houden.

Sven Vermant kan zaterdag niet rekenen op Valtteri Moren, Jens Cools en Tuur Dierckx. Ook Nana Opoku Ampomah is niet inzetbaar. Hij liep een contractuur op tijdens de training.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Van Damme, Boljevic, Vanzo, Verstraete, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Caufriez, Foulon, Myny, Roef, Schryvers, Verburgh, Thelin, Sadiku, Janssens