Go back

W-B verliest met 1-3 van KV Kortrijk

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft het seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten. Onze Leeuwen gingen onderuit met 1-3 tegen KV Kortrijk. Nana Opoku Ampomah zorgde, op magistrale wijze, voor het enige doelpunt aan geel-blauw zijde.

Waasland-Beveren begon het sterkst aan de partij. Laurent Jans kon aanleggen, maar zag zijn schot naast hobbelen. Op het kwartier kon Isaac Kiese Thelin op Bruzzese gaan, maar hij vond de goalie op z’n weg naar de netten. Dik vijf minuten later moest Davy Roef voor het eerst in actie komen. Hij deed dat goed en reageerde attent op een schot in de korte hoek. In minuut 35 was het wel raak voor de bezoekers. Een goed uitgespeelde aanval werd door Jeremy Perbet afgerond. Vlak voor rust kreeg Victorien Angban rood onder de neus geduwd. Hij reageerde na een tackle van een Kortrijkzaan. De eerste helft werd dus afgesloten in mineur.

Na de rust bracht Dirk Geeraerd Louis Verstraete in de plaats van Ryan Mmaee. We speelden nog geen vijf minuten of we stonden met twee doelpunten in het krijt. Een zondagsschot van Ajagun vloog via de paal binnen. Drie minuten later deed Ampomah het zelfs nog fraaier. Hij ramde een pass van een sterke Joachim Van Damme in één tijd tegen de netten: 1-2. Opnieuw drie minuten later werd diezelfde Ampomah neergetrokken in de zestien. Met hulp van de VAR wees Lawrence Visser naar de stip. Thelin verzuimde echter te scoren oog-in-oog met Bruzzese. W-B wou nog heel hard en ging risico’s nemen. Het doelpunt viel echter op counter aan de overkant: 1-3 eindstand.

Bedankt aan de supporters voor de geweldige steun gedurende het hele seizoen!