Go back

W-B stopt samenwerking met Sven Vermant

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren stopt met onmiddellijke ingang de samenwerking met Sven Vermant. De club grijpt in na de aanhoudende slechte resultaten, met de wanprestatie op het veld van Zulte Waregem als absolute dieptepunt.

De raad van bestuur van Waasland-Beveren heeft beslist om niet meer verder te gaan met trainer Sven Vermant. Na de collectieve wanprestatie van gisteravond in het Regenboogstadion moest er wel worden ingegrepen. Als een ploeg verliest, is het niet alleen de trainer, maar ook de overige stafleden, spelers én bestuur die verantwoordelijk zijn. Ieder van hen zal voor zichzelf moeten evalueren wat er misgaat, conclusies trekken en bijsturen. Het bestuur wenst te benadrukken dat het beseft dat de club toe is aan een grondige interne evaluatie. Die evaluatie zal dan ook in de komende dagen en weken verder plaatsvinden. De club zal de tijd nemen om de juiste beslissingen te nemen in de richting van de toekomst.

Er zijn nu nog twee matchen die ons resten in deze nacompetitie. We verwachten een sterk signaal vanuit de ploeg. Er is heel veel geloof in deze groep, het is aan hen om dat geloof te bevestigen in de overige twee partijen. De wedstrijden zullen met een vergrootglas worden bekeken, iedereen moet zich bewijzen. We willen spelers zien die hun truitje nat maken, spelers die tonen dat ze het waard zijn om in geel en blauw aan te treden. Dit is niet de mentaliteit die we als club willen uitstralen.

Ondertussen werkt de sportieve cel keihard verder met het oog op volgend seizoen. Er worden versterkingen bekeken én afgerond. Daar zal je opnieuw in de komende uren meer van vernemen. We werken keihard om er opnieuw een mooi verhaal van te maken. We beleefden een fantastische tijd tot half februari en willen graag die periode opnieuw beleven. We hopen dat we opnieuw op jullie kunnen rekenen, supporters.