Go back

W-B neemt afscheid van Olivier Myny

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Olivier Myny gaat volgend seizoen voor OH Leuven voetballen. De West-Vlaamse winger trekt naar 1B om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Myny speelde sinds het seizoen 2015-2016 op de Freethiel.

Waasland-Beveren haalde Olivier Myny in 2015 naar de Freethiel. De flankaanvaller werd toen weggehaald bij KSV Roeselare. Zijn openingsseizoen onder Stijn Vreven verliep goed. Hij speelde mee in 34 wedstrijden, waarvan vier in de play-offs en twee voor de cup. Hij kon drie keer de netten doen trillen en evenveel keer liet hij een ploeggenoot scoren. Een seizoen later scoorde hij nog één keer meer. We herinneren ons uiteraard nog de twee doelpunten op het veld van KAS Eupen, de officieuze redding dat seizoen. Afgelopen seizoen sprokkelde Myny heel wat minder minuten. Voor nieuwjaar scoorde hij echter toch tweemaal. Beide doelpunten waren op het veld van KRC Genk; eentje in de competitie en eentje in de bekercompetitie. Die knotsgekke wedstrijd, weet je nog?

In de wintermercato werd echter duidelijk dat Myny andere oorden wou opzoeken, op zoek ging naar een nieuwe wind in zijn carrière. Waasland-Beveren hield het been aanvankelijk nog stijf in de wintertransferperiode. Uit respect voor de speler en de constante fijne samenwerking en professionele houding, gunt de club hem nu zijn transfer. Het was duidelijk dat een langere overeenkomst niet meer tot de opties behoorde, waardoor dit de beste oplossing is voor alle partijen.

Bedankt voor de fijne samenwerking en mooie momenten, Olivier. Veel succes in je volgende uitdaging!