W-B houdt de drie punten thuis tegen Excel Mouscron!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft de drie punten kunnen thuishouden tegen Excel Mouscron. Onze Leeuwen maakten in het slot het winnende doelpunt. Isaac Kiese Thelin (2x) en Floriano Vanzo deden de netten trillen.

De eerste helft begon met licht overwicht voor de thuisploeg. Het waren de bezoekers echter die meteen, na dertien minuten, op voorsprong klommen. Rotariu krulde de bal, enig mooi, tegen de netten. Vijf minuten later kon Thelin de bordjes in evenwicht hangen. Daam Foulon bracht de bal goed voor en schotelde Thelin zijn doelpunt knap voor. Op een schot van Spahlu op de dwarsligger na, vielen er nog amper kansen te noteren voor de rust.

Na de pauze kwam Victorien Angban kwam tussen de lijnen, Niels Verburgh bleef in de kleedkamer. Floriano Vanzo, Louis Verstraete en Aleksandar Boljevic kregen mooie kansen om W-B op voorsprong te brengen, maar kwamen telkens een goed keepende Logan Bailly tegen. Aan de overkant maakte Amallah het wel af. De bezoekers puurden zo één doelpunt uit één kans na de rust. Na dat doelpunt was het één en al W-B wat de klok sloeg. Vanzo zette in minuut 70 de kers op de taart met een geweldige knal. Hij legde aan vanop zo’n 25 meter, Logan Bailly was aan de grond genageld. Vlak voor het laatste fluitsignaal kon W-B nog eens vieren. Thelin tikte de voorzet van opnieuw Vanzo tegen de netten: 3-2! Verdiende zege voor geel-blauw.