Go back

W-B gaat met de billen bloot aan de Gaverbeek

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren is met de billen bloot gegaan in het Regenboogstadion. Het werd 8-0. Aan de rust stond het vijf-nul, na de rust vielen er nog drie; een complete off-day van W-B.

Je kan het bijna niet geloven, maar na twee minuten was het meteen raak voor de thuisploeg. Maximiliano Caufriez wachtte te lang op de bal en liet Peter Olayinka weglopen met het leer. Merveille Goblet stond naast z’n doel om de bal te vragen, Olayinka had dus maar binnen te tikken: 1-0. Een handvol minuten later stond W-B er twee in het krijt. Maxim Nys poogde terug te koppen naar Goblet, maar die gleed weg: 2-0. Nog voor het halfuur werd het drie en vier tegen nul. Onur Kaya kon een goede rush van De Pauw afronden met een goede krul in de hoek. Nadien werkte Derijck een rebound op vrije trap binnen. Nog voor de rust kwam de vijf-nul op het bord. Caufriez maakte een trekfout op De Pauw: penalty. Harbaoui trapte overtuigd binnen. Tijd voor een kwartier van bezinning.

Veel beterschap viel er jammer genoeg niet te noteren. Geel-blauw wou wel, maar Zulte Waregem kwam opnieuw volwassen uit de kleedkamer en tikte goed rond. Met nog een kwartier op de klok tikte Olayinka de 6-0 binnen. Een minuut later kon Harbaoui de zevende scoren en in minuut 83 kon hij zijn hattrick compleet maken: 8-0. De VAR kwam nog tussen bij een discutabel doelpunt van Zulte Waregem, maar het bleef 8-0. Een beschamende prestatie van geel-blauw. Het is nu zaak om de koppen bij mekaar te steken, in de spiegel te kijken en de draad weer op te nemen.

Opstelling Zwa: Bossut, De Fauw, Baudry, Derijck, Harbaoui, Kaya, De Pauw (46′ Hamalainen), Walsh, De Sart (58′ Oldrup Jensen), Bongonda, Olayinka

Opstelling Wbe: Goblet, De Schutter, Buatu, Vanzo, Verstraete (63′ Boljevic), Angban, Caufriez, Nys, Myny, Schryvers, Thelin

Gele kaarten: 34′ Bongonda, 48′ Schryvers, 65′ Myny, 89′ Bongonda, 89′ Boljevic

Rode kaarten: 89′ Bongonda

Toeschouwers: 5838