Go back

Oscar Threlkeld komt de geel-blauwe rangen versterken!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren versterkte zich zonet met Oscar Threlkeld. De Britse verdediger (23) komt over van Plymouth Argyle, een club uit de League One. Hij tekent een contract van drie seizoenen op de Freethiel.

Oscar Threlkeld doorliep de jeugdreeksen van Bolton Wanderers, een club die nu in de Engelse tweede klasse uitkomt. In het seizoen 2014-2015 maakte hij zijn debuut voor de hoofdmacht van de Engelse voormalige eersteklasser. In het seizoen 2015-2016 werd hij uitgeleend aan Plymouth Argyle, toen in vierde klasse. Hij liet daar een heel goede indruk na en versierde een contract bij Plymouth. In het seizoen 2016-2017 kon hij promotie afdwingen met de club. Momenteel staan ze mooi zevende geklasseerd.

Hoofdscout DaniĆ«l Declerck legt uit waarom W-B koos voor de Brit. “Oscar is een rechtsback met een groot loopvermogen en aanvallende intenties. Hij is heel wendbaar en gaat graag z’n flank op en af. Bovendien kan hij daar nog eens een sterk kopspel aan koppelen. Hij zal ook altijd voor de voetballende oplossing zoeken, echter steeds zonder risico.”

Welkom op de Freethiel, Oscar!