Go back

Lamine Ndao komt op de Freethiel voetballen

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft Lamine Ndao kunnen vastleggen. De Senegalese aanvaller (23) moet voor geel-blauwe doelpunten zorgen volgend seizoen. Hij komt over van het Franse US Quevilly en tekent op de Freethiel een contract voor drie seizoenen, met optie op een vierde.

Lamine Ndao begon zijn voetbalcarrière bij Cneps Excellence uit Senegal. In het seizoen 2013-2014 werd hij opgepikt door Valenciennes. Hij speelde daar één seizoen bij het B-elftal alvorens hij voor de hoofdmacht mocht uitkomen. Hij speelde er uiteindelijk drie en een half seizoen. De afgelopen wintermercato werd hij door Quevilly binnengehaald. Hij speelde twaalf wedstrijden en kon daarin zeven keer de netten doen trillen; knappe statistiek.

Hoofdscout Daniël Declerck verklaart: “Lamine is een pijlsnelle en beweeglijke spits met een groot scorend vermogen. Hij is dus eerder een lopende spits die goed de ruimtes benut en veel diepgang brengt in het spel van de ploeg. In de zone van de waarheid kiest hij goed positie, bovendien heeft hij ook een goede actie in de benen. We zijn er met z’n allen overtuigd dat hij de netten regelmatig zal doen trillen.”

 Welkom op de Freethiel, Lamine!