Go back

Daan Heymans komt het geel-blauwe middenveld versterken

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft een volgende versterking aangetrokken. Geel-blauw kan vanaf komend seizoen rekenen op de diensten van Daan Heymans. De middenvelder komt over van KVC Westerlo en tekent een contract van drie seizoenen.

Daan Heymans zette zijn eerste voetbalstapjes bij KSK Retie. Nadien doorliep hij de jeugdopleiding van KVC Westerlo. In 2016 tekende hij daar een profcontract en brak hij door in het eerste elftal. Meer zelfs, hij maakte zijn debuut in de Jupiler Pro League reeds op zeventienjarige leeftijd. Ook in de Proximus League bleef hij in de Kempen voetballen. Hij groeide uit tot een sterkhouder van de ploeg. Dit seizoen verzamelde hij minuten in 26 wedstrijden. Daarin kon hij vier keer scoren en één keer laten scoren. Begin februari zette hij de kers op een reeds mooie seizoenstaart door driemaal te scoren tegen Lierse. Een knappe hattrick van de jongeling dus.

Bij Waasland-Beveren zet Daan opnieuw een mooie stap vooruit. Het geloof in de jongeling is heel groot. Dat illustreert ook Daniël Declerck, hoofdscout van Waasland-Beveren. “Daan is een jonge Belgische speler met een goed gestalte. Hij heeft, ondanks zijn jeugdige leeftijd, al veel wedstrijden gespeeld op hoog niveau. Hij werd meermaals bekeken door onze scoutingscel en steeds heel positief beoordeeld. Hij is rechtsvoetig, speelt op positie tien, brengt tempo in het spel door goede inspeelpasses en een goede vista. Hij heeft zeker veel potentieel!”

Welkom op de Freethiel, Daan!