Go back

Alexis Gamboa komt de defensie van W-B versterken!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren blijft niet bij de pakken zitten en stelt reeds een vijfde aanwinst met het oog op volgend seizoen voor. Na Bizimana, Massop, Keita en de verlenging van Roef, is Alexis Gamboa de allernieuwste versterking. De jonge Costa Ricaan (19) is een centrale verdediger. Hij komt over van het Costa Ricaanse Santos de Guapiles FC en tekent een contract voor vier seizoenen op de Freethiel. Hij zal volgend seizoen aantreden met het nummer 19.

Alexis Gamboa startte het seizoen bij Santos FC II, het tweede elftal dus van de ploeg waar hij het seizoen bij eindigde. In januari merkte de sportieve leiding echter dat zijn niveau te hoog was voor de B-ploeg. Ze hevelden hem snel over naar de A-ploeg, waar hij meteen ook bevestigde. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, toonde hij zich snel belangrijk en groeide hij uit tot steunpilaar van de ploeg. Hij is bovendien ook actief voor de nationale beloften van Costa Rica. Daarmee zal hij binnenkort ook deelnemen aan de Olympische Spelen. De linksvoetige verdediger vindt in Beveren zijn eerste internationale uitdaging.

Voorzitter Dirk Huyck illustreert: “Alexis kwam een tijdje geleden bij ons op de radar. Enkele leden van de sportieve cel reisden af naar Zuid-Amerika om hem live te gaan bekijken. We waren meteen overtuigd van zijn kwaliteiten. We zijn er zeker van dat hij meteen zijn kwaliteiten zal tonen en mee zal schrijven aan het volgende hoofdstuk in het mooie verhaal van Waasland-Beveren. Daarom dat we als club een grote inspanning leveren om Gamboa naar de Freethiel te halen. We gaan nu verder op zoek naar nog versterkingen in alle linies om opnieuw een competitieve ploeg te bouwen in het seizoen 2018-2019!”