Go back

Aleksandar Vukotic tekent bij Waasland-Beveren

tekst en foto: Martijn De Jonge

Aleksandar Vukotic wordt in het seizoen 2018-2019 een Leeuw. De Servische centrale verdediger (22) van 2m02 komt over van FK Krupa na Vrbasu, een Bosnische eersteklasser. Hij tekent een contract voor drie seizoenen.

Aleksandar Vukotic verruilde in het seizoen 2014-2015 Sloga Kraljevo, de club van zijn geboorteplaats voor Dolina Padina, eveneens in Servië. Hij speelde daar één seizoen vooraleer hij werd opgemerkt door FK Krupa. In zijn openingsseizoen speelde hij meteen kampioen met de club. Sinds 2016 komen ze dus uit in de hoogste divisie van Bosnië. Dit seizoen kwam Aleksandar 28 keer aan de aftrap voor zijn ploeg. Hij kon daarin zelfs tweemaal de netten doen trillen.

Onder andere hoofdscout Daniël Declerck ging Vukotic meermaals live bekijken. “Aleksandar is een impressionante verschijning, dat is zeker. Met zijn 2m02 en zijn stevige lichaamsbouw is hij duelkrachtig. Hij is echter nog voldoende wendbaar, wat van een absoluut groot belang is. De linksvoetige verdediger is heel kopbalsterk, zowel verdedigend als aanvallend. Hij heeft bovendien een goede inspeelpass en is één-tegen-één heel moeilijk te passeren. Hij was kapitein bij zijn ploeg, wat ook toont dat hij een ploeg kan sturen.”

Welkom op de Freethiel, Aleksandar!