Go back

Arthur Irawan: “Indonesiërs zijn voetbalgek”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Arthur Irawan is één van de nieuwkomers op de Freethiel die dinsdagnamiddag werden voorgesteld aan de pers. De 21-jarige verdediger, die vloeiend Engels en Spaans spreekt, is één van de weinig spelers uit Indonesië die in Europa voetbalt. “Maar misschien opent mijn situatie deuren voor andere Indonesische spelers”, vertelt Irawan. “Voetbal wordt van nabij gevolgd in Indonesië. Er zijn erg fanatieke supporters daar. Ze zijn gek van voetbal en volgen de spelers van nabij via sociale media.”

De rechtsachter trainde dinsdag een eerste keer mee met de groep en voelt zich erg welkom bij de club: “Ik ben blij en vereerd hier te mogen spelen. Waasland-Beveren is een warme familieclub met fantastische mensen en mijn ploegmaats zijn echte profs.” Irawan zal bij Waasland-Beveren met het rugnummer 33 spelen, een verwijzing naar zijn geboortedatum (3 maart).