Go back

W-B met z’n tienen nipt onderuit tegen Kiryat Shmona

Waasland-Beveren speelde zaterdagavond een oefenduel tegen Hapoel Ironi Kiryat Shmona. De vriendschappelijke wedstrijd werd gespeeld op de Freethiel en was de laatste oefenpot van W-B voor de start van de competitie. W-B verloor uiteindelijk met het kleinste verschil nadat het ruim een uur met een man minder op het veld stond.

Vlak voor de aftrap werd aanwinst Ebrahima Sawaneh ‘Ibou’ voorgesteld aan het Beverse publiek (lees HIER meer). De wedstrijd zelf begon met een aardige combinatie over Cale, Emond en Luyckx. David Hubert was het laatste stationnetje, maar besloot naast het Israëlische doel. Even voor het halfuur moest de thuisploeg met z’n tienen verder. Milos Maric kreeg na een discussie met een tegenstrever meteen rood. Voor de pauze kregen de bezoekers nog een prima dubbele kans via David Manga, maar die besloot in twee tijden over de kooi van Coosemans.

Ook in de tweede helft gaf W-B met een man minder op het terrein weinig kansen weg. Toch kwam het op het uur op achterstand toen Roi Khat het leer over Coosemans in doel kopte. De thuisploeg reageerde via Aboubakar Oumarou, maar de Kameroener kreeg de bal vanuit een scherpe hoek niet voorbij de bezoekende goalie. Oumarou werd even later bediend door de ingevallen Daimy Deflem, maar kon zijn hoofd net niet tegen de prima voorzet van de linksvoet zetten.

Kort voor het eindsignaal kwam geel-blauw nog twee keer dicht bij de gelijkmaker: een vrije trap van Robin Henkens en een daaropvolgende volley van Deflem werd telkens door doelman Haimou met de vuisten gepareerd. Het bleef dus 0-1 in deze laatste oefenpot voor de start van het seizoen 2014-2015. Komende zaterdag gaat het weer om de knikkers wanneer W-B Club Brugge partij geeft in de Freethiel.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo (66′ Vermeulen), Bojovic, Corstjens, De Pauw (84′ M’Sila), Cale (66′ Deflem); Maric, Hubert (77′ Henkens), Blondelle, Luyckx (46′ Oumarou); Emond (57′ Ibou)

Kiryat Shmona: Haimou; Elkayam (46′ Eiluz, 89′ Awad), Kassio (64′ Maymodi), Tzedek, Dalmoni (70′ Mizrachi), Mindugas (85′ Muler); Khat (84′ Elimelch), Abed (77′ Chehanovich), Braun (64′ Mayo); Kola (46′ Rochet), Manga (70′ Pinas)

Doelpunten: 59′ Roi Khat 0-1

Rode kaarten: 28′ Maric

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean