Go back

Ronny Van Geneugden: “Belangrijke rol voor de twaalfde man”

Ronny Van Geneugden sprak donderdag na de ochtendtraining de pers toe. Hoe blikt de trainer twee dagen voor de seizoensopener tegen Club Brugge vooruit op het nieuwe seizoen en zijn officiële vuurdoop op de Freethiel? “Ik wil dat we in thuiswedstrijden zelf het initiatief nemen en steeds voor de drie punten spelen”, stelt de Limburger duidelijk. “Er is een belangrijke rol weggelegd voor de twaalfde man. Zij kunnen mee het verschil maken.”

“In eigen huis moet je alle middelen aanwenden om de punten thuis te houden. Wij moeten het publiek vanaf minuut één achter ons krijgen. We moeten dat doen door op een dergelijke manier te spelen waarop de supporters zich mee kunnen vereenzelvigen”, aldus de oefenmeester.

Hrvoje Cale, Robson en Cédric D’Ulivo (nekblokkage) zijn twijfelachtig naar het weekend toe. Cale trainde wel al voluit mee met de groep vandaag, het valt nog even af te wachten hoe hij erop reageert. “Het zijn geen spierblessures”, verduidelijkt Van Geneugden. “Wij zijn er dus goed in geslaagd iedereen fit te krijgen voor de competitiestart. We hebben er alles aan gedaan om de  groep voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De jongens die de voorbereiding meemaakten zijn klaar.”

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean