Go back

W-B pakt een punt bij Lokeren, behoud nog niet zeker

Waasland-Beveren hield zaterdagavond buur Sporting Lokeren op een gelijkspel. Gescoord werd er niet in het Daknamstadion. W-B is na de zege van OH Leuven tegen Anderlecht nog niet zeker van een Play-off II-ticket. Volgend weekend ontvangt geel-blauw Standard Luik in de Freethiel voor de laatste en beslissende speeldag van de reguliere competitie.

Lokeren was de meest bedrijvige ploeg in het openingskwart met pogingen van onder meer Sergio Dutra, Hamdi Harbaoui en Alexander Scholz, die van dichtbij over schoot. Het doelgevaar aan de overzijde was aanvankelijk schaarser. Een afgeweken schot van Ivan Trickovski verraste bijna doelman Davino Verhulst. Gaandeweg de eerste periode herstelde Waasland-Beveren het evenwicht en was het aan geel-blauw om voor dreiging te zorgen. Zo waaide een scherpe voorzet van Trickovski maar net voorbij de Lokerse goal. Het bleef 0-0 tot aan het rustsignaal.

Na de pauze was de thuisploeg een paar keer dicht bij de openingstreffer. Sergio Dutra knikte het leer tegen de paal en Onur Kaya dwong met een geplaatste vrijschop Colin Coosemans tot een knappe parade. Met nog een kwartier op de klok stuurde Peeters Robert Demjan de wei in. De aanvaller kwam Trickovski aflossen. De bezoekers kwamen in de tweede helft maar moeilijk tot uitgespeelde kansen. Kort voor het slot was Karim Belhocine dicht bij de 0-1, hij knikte de hoekschop van Robin Henkens over de dwarsligger.

De derby van het Waasland eindigde zo op een scoreloos gelijkspel. Door de zege van OH Leuven tegen Anderlecht is W-B nog niet zeker van het behoud. Het laatste Play-off II-ticket zal op speeldag 30 worden uitgedeeld.

 

Sporting Lokeren: Verhulst; Galitsios, Scholz, Maric, Corryn; De Pauw (77′ Patosi), Overmeire, Persoons, Kaya, Dutra; Harbaoui (61′ Ansah)

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Belhocine (k), Gershon, Cale; Trickovski (77′ Demjan), Sibum, Blondelle, Henkens; Oumarou, Veselinovic

Gele kaarten: 15′ Sibum, 21′ Blondelle, 80′ Kaya

Toeschouwers: 8.159

Scheidsrechter: Johan Verbist

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean