Go back

W-B opent Play-Off II met thuiszege tegen Lierse: 2-0

Waasland-Beveren is uitstekend van start gegaan in Play-Off II. W-B boekte zaterdagavond een 2-0-zege tegen Lierse SK, dat wel het meeste balbezit had in het Freethielstadion, maar voor weinig doelgevaar zorgde. Voor geel-blauw beslisten invallers Ivan Trickovski en Dalibor Veselinovic de wedstrijd. Alec Luyckx maakte zijn competitiedebuut.

Het seizoen afsluiten met een goede Play-Off II, de lijn van de afgelopen maanden doortrekken. Dat is de doelstelling voor Waasland-Beveren voor de wedstrijden in de nacompetitie. Maar de Play-Offs bieden tevens een uitgelezen mogelijkheid om al een sportieve basis te leggen met het oog op volgend seizoen en spelers met minder speelminuten op hun teller aan het werk te zetten.

Zo werden onder anderen Hanan Maman, Renaud Emond en Alec Luyckx opgenomen in de wedstrijdkern. Emond mocht in de spits postvatten naast Aboubakar Oumaou. Maman werd op de flank geposteerd. Voor beide spelers was het hun vierde basisplaats. Jorn Vermeulen verving Cédric D’Ulivo op de rechtsachter. De Fransman ondervond hinder aan de knie en werd gespaard. Ook Karim Belhocine werd rust gegund. Rami Gershon mocht de kapiteinsband ombinden.

Lierse SK nam het initiatief in de openingsfase. De Pallieters hadden het meeste balbezit en konden een paar keer dreigen, onder meer via Wanderson, Julien Vercauteren en Faysel Kasmi. Aan de overkant was Hanan Maman gevaarlijk. De Israëliër probeerde het vanuit een scherpe hoek, maar trof hard het zijnet.

Aboubakar Oumarou was nadien twee keer dicht bij de openingstreffer. Eerst schoof hij het leer net naast het doel van Nathan Goris en kort daarop werd zijn inzet afgeblokt door Arjan Swinkels. Net voor de pauze behoedde Colin Coosemans W-B van een achterstand door de geplaatste vrijschop van Hernan Losada uit het hoekje te pareren. Zo werd er niet gescoord in een eerste periode, waarin de betere kansen voor de thuisploeg waren en het balbezit voor de bezoekers.

Het was even wachten op doelkansen in de tweede periode. Na de dubbele wissel bij W-B, Trickovski en Veselinovic voor Maman en Emond, sloeg de vlam wel meteen in de pan. Eerst had Coosemans een redding in huis op het afstandsschot van Kasmi, een minuutje later was het aan de overkant wél raak. Dalibor Veselinovic bereikte via de Lierse doelman Ivan Trickovski, die in twee tijden acrobatisch afwerkte: 1-0. Zo maakten de twee invallers meteen het verschil.

Een kwartier voor tijd liet Peeters Alec Luyckx zijn competitiedebuut maken. De 18-jarige middenvelder kwam Robin Henkens vervangen. Kort voor het eind kwam Dalibor Veselinovic nog tot scoren, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. In de slotseconden kopte de lange spits wél reglementair raak op aangeven van Oumarou. De Serviër legde met zijn tiende van het seizoen de 2-0-eindstand vast. Komende zaterdag trekt Waasland-Beveren naar KV Oostende. Net als W-B won ook de kustploeg haar eerste PO2-duel.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; Vermeulen, Bojovic, Gershon (k), Cale; Henkens (76′ Luyckx), Maric, Blondelle, Maman (57′ Trickovski); Oumarou, Emond (57′ Veselinovic)

Lierse SK: Goris; Traore, El Messaoudi, Swinkels, De Jonghe; Vercauteren (62′ Tahiri), Diomande (59′ Sayed), Kasmi, Ghaly (84′ Allach), Wanderson; Losada (k)

Gele kaarten: 70′ El Messaoudi, 75′ Henkens

Doelpunten: 61′ Trickovski 1-0, 92′ Veselinovic 2-0

Toeschouwers: 4.516

Scheidsrechter: Christophe Delacour

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean