Go back

Waasland-Beveren – OH Leuven: selectie & voorbeschouwing

Op speeldag 26 van de Jupiler Pro League ontvangt Waasland-Beveren de voorlopige nummer veertien in de stand, Oud-Heverlee Leuven. De partij wordt afgetrapt op zaterdag 15 februari om 20u00 en staat onder leiding van scheidsrechter Serge Gumienny.

Met 23 punten uit 25 duels, telt OH Leuven één punt meer dan onze Leeuwen in de stand, wat de partij van zaterdag bijzonder interessant én belangrijk maakt met het oog op Play-off II, voor beide ploegen het hoofddoel voor het competitieslot. Beide ploegen hebben geen geschorsten. Bas Sibum heeft wel vier gele kartons achter zijn naam staan en mist de wedstrijd bij KRC Genk als hij tegen OHL tegen een kaart aanloopt.

Op speeldag 15 van de huidige jaargang stonden beide ploegen reeds tegenover elkaar in Den Dreef . OHL behaalde er een 4-2 overwinning. In die wedstrijd kwam de onfortuinlijke Fayçal Lebbihi tot scoren. De Franse flankaanvaller is er ditmaal niet bij als gevolg van zijn dubbele beenbreuk. Vorig seizoen stonden beide ploegen vier keer tegenover elkaar: zowel in de reguliere competitie als tijdens de play-offs troffen W-B en OHL elkaar. Tijdens de competitie hielden beide ploegen de punten thuis (5-2 in Leuven en 2-0 in Beveren). Tijdens de play-offs behaalden de Leuvenaars tweemaal een overwinning (3-1 en 0-1).

Voor het duel van zaterdagavond kan trainer Bob Peeters weer een beroep doen op Mijusko Bojovic, die terugkeert uit schorsing. De wedstrijdkern voor de confrontatie met OHL bestaat uit volgende twintig spelers (in numerieke volgorde): Cale, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Gabriel, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Demjan, Gershon en Van Steelant.

Geblesseerd: Rowell, Lebbihi, Sterckx

Niet geselecteerd: Doumbia, Santos, Van den Eynde, Luyckx, Maman

 

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean