Go back

Nieuwjaarsreceptie voor thuislozen op de Freethiel

Op zaterdag 1 februari 2014 nodigt Waasland-Beveren zo’n honderd thuislozen uit op een gratis nieuwjaarsreceptie in het Freethielstadion. Speciaal voor de traditie van Maria-Lichtmis krijgen onze gasten ook pannenkoeken aangeboden. Aansluitend mogen zij plaatsnemen op de tribunes van de Freethiel voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk.

Meer en meer families krijgen het in onze huidige maatschappij financieel moeilijk. Voor die mensen is het niet altijd evident om een voetbalwedstrijd bij te wonen. Waasland-Beveren wil zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en nodigt op zaterdag 1 februari honderd thuislozen uit voor een nieuwjaarsreceptie, gevolgd door een voetbalwedstrijd op het allerhoogste niveau, het competitieduel met KV Kortrijk. De receptie wordt georganiseerd in samenwerking met CAW Oost-Vlaanderen, CAW Den Durpel, Dienstencentrum Hof ter Welle, OCMW Beveren en OCMW Sint-Niklaas en met de steun van onze partner Maatschappij Linkerscheldeoever.

Vorig jaar werd met een kerstdiner voor zo’n 150 thuislozen en kansarmen een gelijkaardige avond georganiseerd door Waasland-Beveren. Onze gasten konden toen genieten van frieten en stoofvlees en kregen een bezoekje van de Kerstman. Aangezien Waasland-Beveren dit seizoen zijn wedstrijd in de kerstvakantie op verplaatsing moest spelen, werd ditmaal geopteerd voor een nieuwjaarsreceptie.

De feestelijke receptie zal plaatsvinden in het Avia Café, op de derde verdieping van het Freethielstadion. Onze bezoekers krijgen naast hun drankjes ook pannenkoeken aangeboden, helemaal naar de traditie van Maria-Lichtmis. Om 18u00 verwachten wij de eerste gasten. Om 18u30 is er een kort persmoment voorzien, waarop algemeen directeur Dirk Poppe, ondervoorzitter Jozef Van Remoortel en schepenen van de stad Sint-Niklaas en de gemeente Beveren aanwezig zullen zijn. Na de receptie en pannenkoeken zullen onze gasten de spelers aanmoedigen in hun duel met KV Kortrijk. Wij kijken alvast uit naar deze avond en zullen onze gasten naar goede gewoonte met open armen ontvangen.

 

CAW Oost Vlaanderen  Hof ter Welle  Sociaal huis Beveren  MLSO
Tekst: Ward Callens – Foto: Valy Van de Merlen