Beloften verliezen met kleinste verschil tegen KAA Gent

Maandagavond stonden in Puyenbeke de beloften van Waasland-Beveren en KAA Gent tegenover mekaar. Beide ploegen hadden vorige week Play-off I ingezet met een overwinning. Het beloofde dus een interessante wedstrijd te worden, maar die verwachtingen werden niet ingelost. Het werd een matige wedstrijd, waarin KAA Gent uiteindelijk het laken naar zich toe trok.

Een achttal A-kernspelers had trainer Tim Bavré ter  beschikking voor het duel met blauw-wit, dat eveneens een handvol spelers uit de A-selectie liet opdraven. De wedstrijd kwam bijzonder moeizaam op gang en speelde zich bijna voortdurend op het middenveld af. Pas halverwege de eerste periode kreeg het publiek via Milos Maric een eerste schot op doel te zien. Logisch dat er na vijfenveertig minuten schaakvoetbal nog een brilstand op het scorebord prijkte.

Na de pauze werd de opbouw bij W-B verstoord door een gretig Gent, dat hoog druk zette. De Buffalo’s roken bloed en waren een kwartier voor tijd tweemaal dicht bij de openingstreffer, Kenny Steppe en de paal brachten redding. De thuisploeg zette daar weinig tegenover, en vijf minuten voor tijd kwamen de Gentse beloften dan toch tot scoren. In een kort slotoffensief kwam W-B ei zo na nog op gelijke hoogte, maar een Bevers schot werd tot vier keer toe geblokt in de Gentse gevarenzone. Een Gentse speler die op de grond lag leek daarbij handspel gemaakt te hebben. De scheidsrechter ging daar echter niet op in. Zo eindigde een matige wedstrijd op 0-1 in het voordeel van de Buffalo’s.

Vermeldenswaardig: zowel Rami Gershon als Aboubakar Oumarou, beiden op de terugweg na blessureleed, deden wedstrijdritme op en maakten de negentig minuten vol. Verder verzamelde aanwinst Ruben Gabriel zijn eerste speelminuten in W-B-tenue. De Nigeriaan was nadrukkelijk aanwezig en speelde eveneens een volledige wedstrijd.

Waasland-Beveren: Kenny Steppe; Ruben Stuer, Rami Gershon, Kassim Doumbia, Niels De Pauw; Reuben Gabriel, Milos Maric, Alec Luyckx, Arne Van Den Eynde; Aboubakar Oumarou, Simon Spangenberg (80′ Yannick Cathoir)

Tekst: Patrick van Wesemael & Ward Callens