Go back

Bob Peeters: “Tot aan de penalty zat er meer in”

Bob Peeters debuteerde tegen Zulte Waregem als T1 van Waasland-Beveren. Het was zijn honderdste wedstrijd als hoofdtrainer in de Pro League. De oefenmeester was teleurgesteld over het resultaat, maar zag ook positieve zaken op het veld. “We stonden vrij goed en gaven weinig weg”, zei Peeters na de wedstrijd. “We hadden ons voornamelijk gefocust op het gevaar Hazard. Hij is zeer belangrijk voor Zulte Waregem, maar konden hem in de zone goed opvangen.”

“In de eerste helft hadden wij de betere kansen, maar als je er vier verzamelt, zij het op stilstaande fases, zij het uit tegenaanvallen, moet je scoren”, vervolgde hij. “Als je dat vergeet, wordt het moeilijk om een resultaat te boeken.”

“In de tweede helft zette Zulte Waregem meer druk. Tot aan de penalty in de zeventigste minuut gaven wij echter weinig weg. Daarna werd het wel moeilijk, zeker na de 2-0. Op het einde zat iedereen wat aan het eind van z’n krachten doordat we met tien tegen elf speelden. Spijtig, want tot aan de penalty zat er meer in voor ons.”

“Ik heb vandaag toch een aantal positieve zaken gezien. Al heb je wel dat beetje geluk nodig om in een wedstrijd als deze een resultaat te boeken”, besloot Bob Peeters.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet