Go back

Gretig W-B pakt felbevochten punt bij Standard

Een hongerig Waasland-Beveren heeft donderdagavond knap een punt gepakt op het veld van leider Standard. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, maar Renaud Emond en Siebe Blondelle maakten telkens weer gelijk. Eindstand: 2-2.

In afwachting van een nieuwe hoofdtrainer nam sportief directeur Danny De Maesschalck donderdagavond de honneurs waar op de trainersbank in Sclessin. Hij voerde -deels noodgedwongen- meteen enkele wijzigingen door aan de basiself van W-B. Jorn Vermeulen kwam in het elftal in de plaats van de geschorste Bas Sibum, daardoor startte Cédric D’Ulivo op de linksachter. Renaud Emond en Jonathan Rowell kregen eveneens een basisplaats.

Standard stak in de openingsfase een paar keer de neus aan het venster en na een kwartier was het raak: een aanval over meerdere stationnetjes werd door Reza Ghoochannejhad met een schuiver langs Colin Coosemans afgerond: 1-0. Lang hield de Luikse voorsprong echter niet stand. Aboubakar Oumarou bereikte Milos Maric voor doel, die miste zijn schot, maar Renaud Emond kon wel afdrukken: 1-1, het eerste doelpunt van Emond voor W-B en in de Pro League.

In een faire eerste helft was het vooral de thuisploeg die voor de aanval koos, zij het vrij behoudend en zonder echt grote kansen te creëren. Enkele keren mochten de Rouches ver komen in het strafschopgebied van W-B, maar steeds zat er een geel-blauw been tussen. De bezoekers herstelden het evenwicht in de partij. Halfweg stond het 1-1.

De tweede periode begon vrij evenwichtig, maar Standard voerde de druk stelselmatig op. Robin Henkens slikte zijn vijfde gele kaart van de competitie en zal dus zondag tegen Cercle Brugge geschorst moeten toekijken. Even voorbij het uur kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong nadat Michy Batshuayi Coosemans verraste met een schot in de draai: 2-1. Ook ditmaal stonden de bordjes al gauw weer in evenwicht. De uithaal van Siebe Blondelle week via Imoh Ezekiel af in het doel van Yohann Thuram: 2-2.

Standard verzamelde in een aantrekkelijke slotfase nog enkele kansen via Tal Ben Haim, de ingevallen Mehdi Carcela en tot twee keer toe Batshuayi; aan de overzijde zorgden Maric en Oumarou voor dreiging. Aan de stand wijzigde uiteindelijk niets meer. Zo pakte Waasland-Beveren een felbevochten en verdiend punt op het veld van de leider. Zondag wacht met de komst van Cercle Brugge de match van de bevestiging voor W-B.

 

Standard: Thuram; Ciman (46′ Van Damme), Kanu, Ben Haim, Stam; Bulot (76′ Carcela), Cisse, De Sart, Mpoku; Reza (59′ Ezekiel), Batshuayi

Waasland-Beveren: Coosemans; Vermeulen, Bojovic, Blondelle, D’Ulivo; Godemèche, Rowell, Henkens (75′ Lebbihi), Maric, Oumarou; Emond (92′ Sterckx)

Doelpunten: 14′ Reza 1-0, 18′ Emond 1-1, 64′ Batshuayi 2-1, 72′ Blondelle 2-2

Gele kaarten: 46′ Ben Haim, 59′ Henkens, 83′ Godemèche, 88′ Stam

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Harry Franquet