Beloften lopen tegen forfaitcijfers aan

Niet alleen de A-ploeg van Standard is momenteel ongenaakbaar in België, ook de Luikse beloften doen het uitstekend. Onze beloften moesten het bekopen met een zware nederlaag in Luik. Het werd 5-0. Voor W-B werd Jonathan Rowell na twee gele kaarten vroegtijdig van het veld gestuurd.

Met A-kernspelers Clepkens, Rowell, Chimezie, Maman, Van den Eynde, Lebihi en Emond waren de troepen van Glen De Boeck goed vertegenwoordigd in de beloftewedstrijd van maandagavond op Sclessin. De mannen van Tim Bavré zijn aan een niet onaardig seizoen bezig, maar knoopten tot nu toe te dikwijls aan met een vervelende traditie, namelijk snel op achterstand komen en rode kaarten pakken. Dat was gisteren niet anders. Na amper drie minuten kopte Timothy Smet een bal ongelukkig weg waardoor een speler van de thuisploeg kon profiteren en in de korte hoek mocht afwerken: 1-0.

Nauwelijks twee minuten later had het al 1-1 moeten staan: een doorsteekpass van Maman bracht Emond alleen voor de keeper, maar het puntertje van de aanvaller strandde tegen de paal. Op een volgende diepe bal ging Lebbihi aan de haal. Hij lobde van buiten de zestien het leer over de doelman en werd door de aanstormende doelman tegen de grond gewerkt. Een Standard-speler kon het leder van de doellijn halen en de scheidsrechter liet het vervolgens na de Standard-goalie van het veld te sturen, een dubbele tegenvaller voor W-B.

Op het halfuur ontfutselde diezelfde doelman de bal van Rowell. Of de Engelsman in zijn actie de keeper raakte was niet duidelijk, evenmin of hij daarna nog iets geroepen, maar kort na de eerste gele kaart voor Rowell volgde de tweede en dus moest hij het veld verlaten. De voorbije weken werd enkele keren tegen een numerieke meerderheid goed stand gehouden, maar ditmaal liep het tegen een sterk spelend Standard minder goed af. De 1-0 ruststand had er gezien de opgesomde kansen heel anders kunnen uitzien, maar de tweede helft beloofde erg lastig te worden.

De hervatting van de tweede helft was haast een kopie van het wedstrijdbegin: een afstandsschot werd fout ingeschat door Clepkens en de verdubbeling van de score was een feit. De kopjes gingen naar beneden en de thuisploeg raasde door tot na negentig minuten de forfaitscore op het bord stond. Het spel, de mentaliteit en de gedrevenheid bij Waasland-Beveren was niet zoals bij de vorige wedstrijden, waarin met een mannetje minder steeds een tandje werd bijgestoken. Anderzijds: indien in de eerste helft de rode kaart aan de overzijde zou zijn uitgedeeld, had de wedstrijd misschien een ander verloop gekend.

Op maandag 7 oktober om 19u30 ontvangt Waasland-Beveren hun reeksgenoten van OH Leuven. Nog meegeven dat naast de geblesseerde Nathan Volckerick bij W-B ook Joel De Smet ontbrak na een kwalijke val op zijn hand tijdens de training. Intussen gaat het al beter met hem en wie weet zien we hem volgende week maandag al opnieuw in actie tegen OHL.

Beloften Waasland-Beveren: Clepkens, Timothy Smet (65′ Yannick Cathoir), Sam Gijsbrechts (70′ Ruben Stuer), Kassim Doumbia, Yentl De Rongé (65′ Tom Vermeire), Rowell, Chimezie, Arne Van den Eynde, Maman, Lebbihi en Emond.

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Kevin Reyns