Nabeschouwing en reactie Penneman

Een lange studieronde was te zien bij aanvang van de wedstrijd, W-B controleerde in de beginfase. Robin Henkens schoot een uitstekende kans over, Kaya mistte namens Charleroi. Na de rust kreeg Charleroi geleidelijk aan meer grip op de partij, W-B kwam er niet vaak meer uit. Een belegering van het Bevers doelgebied resulteerde in een resem kansen, Coosemans stond echter steeds pal. Pogingen van Pollet, Rossini en Francois werden allen gepareerd. Na 77 minuten werd er dan toch gescoord: Milicevic trapte een vrije trap verrassend rechtstreeks op doel: Coosemans werd verrast en de bal ging knap binnen (1-0). Charleroi leek de wedstrijd uit te spelen en liet nog enkele mogelijkheden op een tweede doelpunt liggen. In de allerlaatste minuut van de partij kreeg Belhocine (vanuit buitenspel) de bal alsnog tot bij invaller Veselinovic, die een verdiend punt uit de brand sleepte. Dankzij het late doelpunt was de vreugde voor het punt groot, coach De Boeck sprak echter over een gemiste driepunter.

(door Robin Maes)

David Penneman na Charleroi – WB: “Charleroi is altijd een ambetante verplaatsing voor ons, redelijk ver. Maar goed, we gingen ervoor. Over het algemeen was het een goeie match. In de eerste helft kregen we twee mooie kansen, die we jammer genoeg niet kunnen afmaken. Gelijkspel met de rust, dus in de tweede helft opnieuw alles geven. Na 10 minuten, een kwartier krijgt Charleroi dan die vrije trap, iets wat voor ons een zwak punt was. Ze maken de 1-0. Maar goed, we gaven niet op. Toen Veselinovic de gelijkmaker maakte, konden we opgelucht ademhalen. We verdienden zeker een punt en konden misschien wel aanspraak maken op meer. Morgen is er geen uitlooptraining. De mannen krijgen een individueel programma mee voor thuis.”