Beloften: WB – KV Oostende

Onder het toeziend oog van de “voltallige” technische staf hebben de beloften van Waasland-Beveren maandagavond met ruime cijfers afstand genomen van KV Oostende. Na een 2-0 ruststand stonden uiteindelijk forfaitcijfers op het scorebord na 90 minuten. Omdat tussendoor de mannen van Tim Bavré vrijdagavond ook vlot voorbij Dessel Sport geraakten in de Beker van België voor U21 van de eerste- en tweedeklassers, mogen we voorzichtig gewagen van een prima start van de Wase doublures.

Beide trainers hadden maandagavond de beschikking over een mooie voorraad A-kernspelers en het wedstrijdbegin verliep evenwichtig met een net iets scherper WB. De openingstreffer op het kwartier was dan ook geen verrassing. Goeie doorsteekpas van Santos en keurige afwerking van Renaud Emond. Nieuwkomer Oostende reageerde gevat, maar doelman Steppe kon attent in hoekschop verwerken. Santos trapte even later keihard op de dwarsbalk en omdat de druk van de thuisploeg bleef aanhouden kon de 2-0 niet uitblijven. Een geharrewar met meerdere schoten op doel werd uiteindelijk door Lebbihi snoeihard onder de keeper geschoten. Een wat aangeslagen Oostende reageerde met enkele schuchtere tegenprikken, maar WB haalde moeiteloos de rust met 2-0.

Maman mocht aan de tweede helft beginnen in plaats van Arne Van den Eynde. Waasland-Beveren stak daarin een tandje bij en Oostende had last met de snellere balcirculatie van de thuisploeg. Het mooiste doelpunt van de avond viel in de 63ste minuut. Knappe actie van Santos die aan de tweede paal Luyckx vond en Alec trapte fraai overhoeks binnen. In de 70ste minuut lag nummer 4 al in de netten. Emond zette Maman aan het werk en deze omzeilde rustig de Oostendse doelman. Op het moment dat Tim Bavré twee verse krachten had klaar staan om te laten invallen verschenen de forfaitcijfers op het scorebord. Steppe gooide de bal uit naar Lebbihi en deze begon aan een rush van 70 meter, werd niet meer onder druk gezet en besloot in de verste hoek.
Yannick Cathoir en Tom Vermeire mochten nog even mee genieten van deze luxetussenstand en Sam Gijsbrechts en Joell De Smet waren de spelers die naar de kant werden gehaald.

De wedstrijd eindigde op een probleemloze 5-0 en dat is een prima uitgangspositie om aanstaande vrijdag mee aan de slag te gaan in de moeder aller derby’s in en tegen Lokeren. De match vangt aan om 19.30 uur.

Waasland-Beveren speelde met: Kenny Steppe, Bjorn Vermeulen, Sam Gijsbrechts (82ste minuut vervangen door Yannick Cathoir), Joell De Smet (85ste minuut vervangne door Tom Vermeire), Siebe Blondelle, Jonathan Rowell, Fayçal Lebbihi, Alec Luyckx, Arne Van den Eynde (45ste minuut vervangen door Hanan Maman), Christian Santos en Renaud Emond.
Op de bank maar niet ingevallen: Timothy Smet, Nathan Volckerick, Simon Spangenberg en Brent Van Steenlant.