Beloften door naar volgende ronde

Heroptredende Gilles Pringels zet WB op het juiste spoor. Op vrijdag 23 augustus mochten de beloften voor een eerste keer aantreden in een U21 bekercompetitie voor Eerste en Tweede klasse ploegen. Tweedeklasser Dessel sport was op Puyenbeke de tegenstander in een wedstrijd, die zeer moeilijk op gang kwam vanwege te laag tempo. Het duurde tot de 28ste minuut vooraleer werd gescoord. Met gevaar voor lijf en lede kon Gilles Pringels de 1-0 binnen koppen en als we het iemand gunnen is het Gilles natuurlijk, want die komt na een zware kruisband-blessure van bijzonder ver terug en dan is het toch geweldig dat die gast zijn ploeg op weg zet naar een uiteindelijk vlotte zege.
Dessel Sport ging meteen daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar ook de defensie van WB stond goed waardoor keeper Van Steenlant weinig werk moest opknappen.  Ruststand 1-0.

Waasland-Beveren zorgde voor meer gevaar in de tweede helft, maar er werd te slordig omgesprongen met een aantal kleinere kansen.
Nathan Volckerick zou zich ontpoppen tot de pechvogel van de avond door de bezoekende portier te omzeilen maar naast te trappen, iets wat hem bij een 2-0 nog een keertje zou overkomen, maar toen lag de dwarslat in de weg nadat hij wederom de doelman had omspeeld. In de 54ste minuut kwam Yannick Cathoir Ruben Stuer vervangen en die zorgde meteen voor meer dreiging, maar met diens scherpe passing werd te weinig gedaan.

Op het uur werd Gilles Van Remoortere opgevolgd door Yentl De Rongé en even later was de verdubbeling van de score een feit. Opnieuw Cathoir met een diepe bal waardoor Van Den Eynde aan de haal kon gaan. Arne behield prima het overzicht en zijn voorzet werd simpel binnen getikt door de vrijstaande Simon Spangenberg. In de 75ste minuut werd de moegestreden Gilles Pringels naar de kant gehaald en in zijn plaats kwam Younes De Witte. Het werd ook nog 3-0 na een uitstekende diepe bal van Timothy Smet die door  Spangenberg overhoeks tegen de netten werd geknald. In oktober is Gent opnieuw tegenstander in de volgende ronde en na de 3-3 op de eerste speeldag van de competitie, belooft dat een lekker potje voetbal te worden.

Opstelling: Van Steelant Brent, Smet Timothy, Gijsbrechts Sam, De Smet Joell, Van Remoortere Gilles (58′, De Ronghé Yentl), Stuer Ruben (54′, Cathoir Yannick), Volckerick Nathan, Vermeire Tom, Spangenberg Simon, Van den Eynde Arne, Pringels Gilles (74′, De Witte Younes).
Niet ingevallen: De Paepe Leandro, Benson Samy, Vermeulen Tim.