Nabeschouwing Waasland-Beveren – AA Gent

Waasland-Beveren is het seizoen gestart met een 1-1-gelijkspel tegen de buren uit Gent. In een vanaf minuut 1 boeiende partij opende Gershon de score. Lang bleef de voorsprong niet op het bord staan want Diogo scoorde in de 70ste minuut de gelijkmaker. Waasland-Beveren kan toch met een goed gevoel de verplaatsing maken naar Sporting Charleroi.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd, met onder meer kleine kansen voor Mboyo en El Ghanassy. Waasland-Beveren kwam na een kwartier sterk opzetten en dreigde vooral op stilstaande fases. Op een hoekschop van Maric kon Gershon tot twee keer AA Gent-doelman Boeckx bedreigen. Boeckx had ook een goede parade in huis tegen een afstandsschot van Henkens. De spelers gingen rusten met 0-0 op het bord.

Waasland-Beveren begon het sterkst aan de tweede helft en werd daarvoor al snel beloond. Op wederom een stilstaande fase van Maric, kopte Demjan op de rug van een AA Gent-verdediger. De bal viel voor de voeten van Gershon die van dichtbij de bal voorbij Boeckx duwde. AA Gent voelde de bui al hangen en ging ijverig op zoek naar de gelijkmaker. Lang moesten de bezoekers hier niet op wachten. In de 70ste minuut kon Diogo na een één-twee doelman Coosemans kloppen met een gekruist schot in de verste hoek. AA Gent probeerde nog met de volle buit te gaan lopen, maar het was Maric die Boeckx op de proef stelde met een hard schot.

Beide ploegen namen vrede met een punt, maar vooral Waasland-Beveren kan tevreden zijn met dit goede resultaat tegen de play-off 1 kandidaat.