Go back

Open Sport- en Spelkampen

De paasvakantie is weer voorbij, alsook onze Open Sport- en Spelkampen. In samenwerking met Stad Sint-Niklaas waren deze opnieuw een groot succes. Onze Community Manager, Valy Van de Merlen, vertelt hoe de kampen verlopen zijn.

 

Valy vdm.: “Zeer goed! We hebben meer dan 160 kinderen tussen 4j en 16j mogen verwelkomen. Alles is zeer vlot verlopen. Verschillende ouders hebben ook mooie complimenten gegeven, wat toch deugd doet. Dan weet je dat hun kinderen het zeker leuk vonden.”

Wat is het doel van deze sportkampen?
Valy vdm.: “In plaats van rond te hangen op pleintjes willen we kinderen en jongeren een toegankelijke, gestructureerde en zinvolle vrijetijdsbesteding aanbieden waarin ook het educatieve aspect aan bod komt. We merken dat veel kinderen elk jaar opnieuw terugkomen. Ook kinderen die voorheen de sportkampen gevolgd hebben en zelf te oud geworden zijn om deel te nemen, willen evolueren tot monitor. Dit moeten we zeker aanmoedigen, want goeie en ervaren monitors kunnen we altijd gebruiken.”

Deze zomer gaan de zomerkampen van start. Wat mogen de kinderen daarvan verwachten?

Valy vdm.: “Deze zomer zullen de oudste kinderen, net zoals vorige zomer, een bezoekje brengen aan de legerbasis van Burcht. Daar mogen ze een ritje maken op een legervoertuig en zullen ze sporten samen met echte soldaten. Een soort van militaire sportdag zeg maar. De jongsten (kinderen tot 10 jaar) zullen al spelenderwijs Franse lessen en/of een verkeersdag voorgeschoteld krijgen. Uiteraard krijgen de kinderen net zoals in de paasvakantie ook balsporten, loop- en kringspelen voorgeschoteld. De kinderen plezier gunnen en ondertussen doen bewegen tijdens een vakantie blijft sowieso centraal staan.”

Hoeveel kinderen zijn er al opnieuw ingeschreven?

Valy vdm.: “De inschrijvingen voor deze zomer lopen momenteel zéér vlot binnen. Onze maximale bezetting per sportkamp bedraagt een 150-tal kinderen per dag. Meer kinderen kunnen we helaas nog niet ontvangen. Het moet ook veilig blijven natuurlijk. Op dit ogenblik kan je je zoon of dochter nog inschrijven voor de vier weken in de grote vakantie. Er kunnen nu per week nog een 20-tal plaatsen ingevuld worden. Wacht dus niet te lang meer om je kind in te schrijven.”

 

 

DSC_0226