Nabeschouwing WB-KVM

Waasland-Beveren doet weer volop mee in PO2! Het won vanavond met 1-0 van KV Mechelen. Op basis van een sterke tweede helft niet eens onverdiend.

Over de eerste helft kunnen we redelijk kort zijn. Mechelen had het meeste balbezit maar de geel-roden konden weinig echt uitgespeelde kansen creëren. De thuisploeg liep tijdens deze eerste helft voor een groot stuk achter de bal aan, maar bleef wel goed georganiseerd spelen. Geen hoogstaande eerste helft.

De tweede helft was er heel wat meer animo. Waasland-Beveren kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en creëerde meteen enkele mooie kansen. Het was Wesley Sonck die ons met een knal op voorsprong bracht. Hij vierde zijn tweede doelpunt voor Waasland-Beveren met een mooie salto. Even daarna opnieuw een unieke mogelijkheid met een bal die in het geharrewar voor het doel van Biebauw bleef hangen, maar geen van onze spelers kon zijn voet tegen de bal zetten.  Rond het uur gaan de handen van de supporters van de thuisploeg op elkaar wanneer Joachim Van Damme bij Mechelen plaats moet ruimen voor Mads Junker. Mechelen leek geen vuist meer te kunnen maken en de thuisploeg kon op de counter spelen. Het verdiende bovendien de 2-0 wanneer de scheidsrechter een duidelijke trekfout op Sonck niet met een strafschop bestrafte. Sonck speelde zich tijdens deze tweede helft trouwens in de kijker, want hij kreeg ook enkele goede kopkansen die jammer genoeg niet in doel gingen. Even hield de Freethiel de adem in wanneer Junker alleen voor Coosemans kwam, maar deze laatste kon de poging van de Deense aanvaller met een mirakel-redding uit doel ranselen. Wanneer De Petter ook nog uitgesloten werd na een duel met Sibum was de wedstrijd gespeeld.

Door deze overwinning doet Waasland-Beveren weer volop mee in PO2. Het komt nu op een puntje van leider Charleroi dat vanavond OH Leuven versloeg. Volgende week kunnen we mits winst dus aan de leiding komen.