Nabeschouwing Charleroi – Waasland-Beveren

Een wedstrijd, die traag op gang kwam, werd open gebroken door Stijn De Smet. Jordan Remacle kan met een mooie actie de bal tot bij De Smet brengen. Hij maakt van de ruimte gebruik om de bal even klaar te leggen om hem daarna perfect binnen te trappen. De eerste kans was meteen raak in een eerste helft waar WB toch het meeste balbezit had. We gingen de rust in met 0-1.

Na de rust moest Charleroi een tandje bijzetten. In de 55ste minuut kon Kaya voorzetten op François, die volledig alleen voor Coosemans stond, maar de bal niet in doel kon brengen. WB nam terug meer controle over de wedstrijd door opnieuw meer de bal op te eisen.  In de 67ste minuut ging Belhocine in de fout waardoor Charleroi een vrije trap kreeg en Kaya de bal voorbij Coosemans kon trappen. WB kreeg nog enkele kansen via Shish, Sonck en Blondelle maar kon niet meer scoren.

Volgende week nemen we het opnieuw op tegen de Zebra’s, maar dan in ons eigen Freethielstadion. Supporters op post!!

Opstelling Charleroi Michail Sifakis, Mourad Satli, Dorian Dessoleil (‘Dzinic), Francisco Martos, Francis N’Ganga, Christophe Diandy, Onur Kaya, Ederson, Guillaume François, David Pollet, Jamal Thiaré (’45 Giuseppe Rossini)

Opstelling Waasland-Beveren Colin Coosemans, Cédric D’Ulivo, Jonas Ivens, Siebe Blondelle, Gal Shish, Karim Belhocine, Bas Sibum, Jurgen Cavens (’87 Plut), Jordan Remacle, Wesley Sonck, Stijn De Smet (’91 Doumbia)