Beloften winnen via puike prestatie

Scherp voorin, goeie organisatie achterin, een middenveld dat de afstandsschoten blokte en een zelfzekere sluitpost! Dit was maandagavond het smaakvolle recept waarop de beloften van Tim Bavré hun collega’s van Beerschot trakteerden.
Het resultaat was een logische en verdiende 3-1 overwinning waardoor de beloften van Waasland-Beveren hun prima vormpeil van de voorbije weken doortrekken.

Beerschot begon nochtans goed aan de partij en was baas in het openingskwartier, maar omdat onze jongens organisatorisch prima stonden, veroorzaakte het overwicht van de Kielse Ratten geen schade. Daarenboven werd elk dreigend doelgevaar in de kiem gesmoord door een ijzersterke doelman Ruben Coppens. Na het eerste kwartier knokte WB zich sterker in de match en noteerden we pogingen van Plut en Jenart waarop de bezoekende portier telkens gevat reageerde. In de 42 ste minuut snoepte Vito Plut de Kielse defensie een bal af en zijn voorzet werd door Lennart Jenart in doel getikt. Prettig om na een moeizame start toch met 1-0 aan de thee te kunnen.

In de tweede helft viel Timothy Smet geblesseerd uit en kwam Troy Rensing hem vervangen. Een aantal omzettingen leidden ertoe dat Yannick Cathoir diep in de spits ging postvatten en met succes. Amper een minuut ver verstuurde Dean Van Den Winckel een mooie pass binnendoor die door Cathoir beheerst werd verzilverd (2-0). Vanaf de 55ste minuut gooide Beerschot alles in de aanval en dat resulteerde in veel voorwaartse druk. Coppens haalde een vrijschop met een schitterende redding en ten koste van een hoekschop uit de kruising of de aansluitingstreffer was een feit geweest. In de 65ste minuut pakte Jenart uit met een knappe actie, stak goed door naar Yannick Cathoir die de doelman door de benen speelde en de 3-0 stond op het scorebord. Helaas kwetzste Yannick zich in deze fase en moest kort daarna worden vervangen door Can Hakan. De wedstrijd ging nu snel heen en weer met wisselende kansen en in de 80ste minuut een licht
toegekende strafschop voor de Ratten na een vermeende fout van Pieter Meyntjens. Ditmaal was Ruben Coppens kansloos op de elfmetertrap (3-1). Met een krachtige trap tegen de dwarsligger zat Benoît Ladrière nog dichtbij de 4-1, maar de score wijzigde niet meer. Met deze interessante uitgangspositie trekt het Wase gezelschap vrijdagavond 19 april naar Den Dreef in Leuven voor zijn volgende competitieopdracht (aftrap 19.30 uur).