Beloften: Genk – WB

Ondanks een zeer degelijke partij, hebben de beloften van Waasland-Beveren vrijdagavond, 29 maart, een 2-0 nederlaag geleden op het veld van RC Genk. De opening van de thuisploeg mocht er zijn. Gretig voetballend met veel druk naar voor en de nodige rotaties op het middenveld. WB leek dat blitzoffensief te overleven, maar met een aanval uit het boekje op het kwartier verscheen een aanvaller van Genk alleen voor doelman Ruben Coppens die kansloos was op diens staalharde knal. De jongens van Tim Bavré waren niet aangeslagen en gingen  op zoek naar de gelijkmaker. Tot in de zestien lukten de combinaties vrij aardig, maar de laatste bal miste te vaak precisie. En ook met enkele vrijschoppen was het moeilijk om de boomlange Van Hout in het Genkse doel te bedreigen.

Aan de rust bleef de licht geblesseerde Volckerick in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Christiaan Belong. Waasland-Beveren startte flink aan die tweede helft, stond amper kansen toe aan de thuisploeg en probeerde er zelf goed uit te komen. In de 55ste minuut was er opnieuw pech voor de bezoekers toen Arne Van Den Eynde geblesseerd uitviel en Younes De Witte hem kwam vervangen. In de 66ste minuut viel het verdict wanneer een Genkse voorzet keihard werd binnen gekopt. En nog weigerden de Waaslanders de strijdbijl op te bergen. Een voorzet van Cathoir belandde bij Jenart die Van Hout op zijn weg vond naar de aansluitingstreffer. In het slotkwartier werd de moe gestreden Clippelaar opgevolgd door Sajor Kamara.
Genk speelde de wedstrijd professioneel uit en won dus met 2-0, maar onze jongens mogen terugblikken op een goeie wedstrijd met de klemtoon op een sterke organisatie.

Voor WB speelden: Coppens Ruben, Smet Timothy, Gijsbrechts Sam, De Smet Joell, Klippelaar Michiel, Cathoir Yannick, Volckerick Nathan, Can Hakan, Jenart Lennart, Van den Eynde Arne, Meyntjens Pieter.
Bankzitters: Van Steenlant Brent, El Ouaidi Karim, Belong Christiaen, De Witte Younes en Kamara Sajor.