Go back

Beloften dichtbij een verdiend punt

Na een helse filetocht arriveerde onze beloftenploeg vrijdagavond nipt, maar toch nog op tijd in Leuven voor het duel met OHL. Een korte opwarming was het gevolg, maar een mooi terrein de beloning. In het aanvangskwartier liet de thuisploeg de bal vlot circuleren waardoor onze defensie de handen meer dan vol had met de sterke spits van OHL. Maar ook het Leuvense middenveld was gedreven en goed geïnspireerd waardoor de Waaslanders moeilijk vat op hun tegenstander kregen en nauwelijks aan opbouwen toekwamen.

Op het halfuur werd een foute passing afgestraft met een goeie doorsteekbal waardoor de beide spitsen van OHL tegenover Ruben Coppens kwamen te staan en omdat die het prima uitspeelden, was Ruben kansloos. WB deed schuchtere pogingen om het tij te keren, maar op de 1-0 ruststand viel weinig af te dingen.

Zonder meteen aan grote uitgespeelde kansen te geraken, tapte WB na de rust uit een ander vaatje. Beter voetbal en meer druk naar voor moesten voor de kentering zorgen.

OHL was minder dominant en achterin stond WB scherper te dekken om de fatale 2-0 te verhinderen.

De jongens van Tim Bavré verschenen nu met de regelmaat van de klok in de 16 van OHL, maar echt hete standjes leverde dat niet op, want die werden opgespaard voor het slotoffensief tussen de 85ste en 90ste minuut. WB verzamelde corners en vrijschoppen aan de lopende band en OHL was de verdrinkingsdood nabij, maar de bal wou er niet in. De grootste kans was er voor Karim El Ouahidi die een vrijschop van Dean Van Den Winckel aan de tweede paal overhoeks rakelings naast kopte.

 

Op basis van een betere tweede helft kon WB aanspraak maken op een puntje en mits meer scherpte in het eerste bedrijf zou dat er ook wel gekomen zijn.

Op maandag 29 april om 20 uur ontvangen de beloften van WB op Puyenbeke Standard.

 

De selectie:

Coppens Ruben, Klippelaar Michiel, Gijsbrechts Sam, Steur Ruben, Van den Winckel Dean, Rensing Troy, Can Hakan, Belong Christiaen, Volckerick Nathan, Jenart Lennart, De Geyter Adissu

 

Bank: De Witte Younes, Coeckaert Mathias, Vermeire Tom, El Ouahidi Karim, Van Dooren Victor, Cathoir Yannick

 

Vervangingen:

45ste minuut : Younes De Witte voor Belong Christiaen en El Ouahidi voor  Can Hakan.

 

Patrick Van Wesemael