Nabeschouwing Charleroi – WB

Gisteren trok WB naar Charleroi. Met een gelijkspel in de heenronde kwam onze ploeg naar Manbourg om te winnen. We begonnen gretiger aan de match dan Charleroi. De eerste kans was er voor WB. Na handspel van Bojovic mocht Rowell een vrije schop nemen. Hij krulde de bal naast het muurtje, maar eindigde ook net naast doel. Charleroi kwam meer in de wedstrijd met meer balbezit en Pollet en Rossini die onze verdediging opjagen.

Na 20 minuten zaten beide ploegen in de wedstrijd, waardoor een eerste goal zou vallen. Milicevic pikt een pass van Kaya mee, waardoor Coosemans achter zich moest kijken. 1-0 voor de thuisploeg, die meer en meer druk zette. Net voor de rust kreeg Rossini een rode kaart voor het stevig natrappen op Doumbia. Charleroi moest met tien man verder. Charleroi kreeg het hiermee, net voor de rust, moeilijk. Stijn De Smet kwam redelijk dicht bij een kopbal-doelpunt, maar Sifakis kon de bal redden. We moesten de rust in met een 1-0 achterstand.

Na de rust zette onze ploeg druk op Charleroi. De Smet kan een de bal op zijn rechter nemen voor doel, maar die ging net naast. Da Silva was ondertussen gretig ingevallen. Sifakis moet dan ook een harde knal stoppen. We speelden met meer risico, waar Charleroi gebruik van kon maken. In de 81ste minuut kon Coosemans redding brengen op Milicevic, maar de bal belandde bij Pollet, die daarop scoorde. Het is diezelfde Pollet die enkele minuten later opnieuw de bal in de netten duwde. Met tien tegen elf werd de eindstand 3-0.

Waasland-Beveren: Colin Coosemans, Cédric D’Ulivo, Jonas Ivens, Kassim Doumbia, Gal Shish, Jonathan Rowell, Bas Sibum, Barak Badash, Jordan Remacle, Vito Plut, Stijn De Smet

Charleroi: Michail Sifakis, Francisco Martos, Francis N’Ganga, Mijuško Bojovic, Christophe Diandy, Samuel Fabris, Onur Kaya, Danijel Milicevic, David Pollet, Ederson, Giuseppe Rossini