Beloften kregen een gevoelige tik in Lierse

De Wase beloften zagen vrijdagavond op het Lisp een bruusk einde gemaakt aan een knappe serie van 7 op 9. Nochtans gingen de mannen van Tim Bavré meteen na de aftrap vrij en vrank van start. Het balletje werd goed rond getikt, maar tot open doelkansen kwam WB niet. In de 8ste minuut mocht een speler van de thuisploeg zonder veel weerstand zich dribbelend een weg banen in de 16 van WB en doelman Fabio Liessens had het nakijken. De bezoekers waren aangeslagen en na 20 minuten op een hoekschop tegen, verdubbelde Lierse zijn voorsprong.

Aan goede wil om meer grip te krijgen op het spel ontbrak het bij de Waaslanders niet, maar Lierse bleef met zijn 5 A-kernspelers de meest ervaren ploeg op  het veld en maakte de bal bij momenten ongrijpbaar. Dat resulteerde in de 40ste minuut tot de 3-0 en even later tot een pijnlijke 4-0 ruststand.

Coach Bavré gooide al zijn wisselmateriaal in de strijd voor de tweede helft en we kregen een iets gretiger WB te zien met een bal van Nathan Volckerick op de lat en een afgekeurd doelpunt wegens offside. Maar ondanks deze verdienstelijke pogingen zat die slechte eerste helft diep bij een aantal jongens waardoor het moeilijk was om langduriger een vuist te maken.

In de 70ste minuut verschenen forfaitcijfers op de bordjes en gelukkig werd er in de 20 resterende minuten geen verdere averij opgelopen.

Een complete offday en met zulke zware cijfers achter de kiezen is het misschien wat vreemd om te stellen dat men ook van dergelijke wedstrijden soms dingen kan opsteken/leren en is dat niet het aanvankelijke opzet van jeugdwedstrijden, nl proberen beter te worden. Overigens, Lierse is dit seizoen het zwarte beest voor onze beloften, want op Puyenbeke kwamen de Pallieters ook al met 1-5 winnen, maar toen speelde WB een sterke tweede helft waarin met wat meeval een remonte niet viel uit te sluiten.

Op maandag 11 maart om 20 uur ontvangt Waasland-Beveren in Sportcomplex Puyenbeke de buren uit Lokeren en krijgen zij de gelegenheid om de pandoering tegen Lierse te doen vergeten en tevens revanche te nemen voor de eveneens zware uitschuiver uit de heenronde op Daknam. Wordt een leuke match waarvoor we volgend weekend zeker nog wat reclame maken.