Balverlies van de beloften

Er zijn zo van die wedstrijden! Wanneer men naar Club brugge, Anderlecht etc  moet, staan de zenuwen wellicht wat extra strak gespannen. Als dan ook nog eens knullig balverlies binnen de 5 minuten genadeloos wordt afgestraft, ziet men als coach ongetwijfeld de bui al hangen en die vrees werd vrijdagavond waarheid in het nadeel van de beloften van Waasland-Beveren.

Zowel Tim Bavré als zijn collega op de bank bij Club Brugge, brachten een jong elftal tussen de lijnen met als opmerkelijkste verschil dat Club opvallend meer gestalte in de ploeg had. Het speelde meteen hoog en met snelle balwisselingen werd WB vanaf het begin het leven zuur gemaakt.
Dodelijk balverlies in de vijfde minuut leidde tot de 1-0 en dat was het startsein voor een wervelende 20 minuten van de thuisploeg met nog bijkomende goals in de 17de en 20ste minuut. Toch liet WB zich niet helemaal onbetuigd, want een lob van Adissu De Geyter belandde op de doelman en de doorgebroken Pieter Meyntjens vond de paal op zijn weg naar een doelpunt. Ook Yannick Cathoir zag in die periode een goal onterecht afgekeurd voor buitenspel.
Binnen het half uur lag de 4-0 in de netten bij Fabio Liessens, maar tot aan de rust werd geen verdere averij opgelopen.

De tweede helft van WB was globaal genomen van betere kwaliteit (of is minder slecht beter op zijn plaats), maar kende eveneens een rampzalige start waardoor binnen de 10 minuten na de hervatting de teller op 6-0 stond.
Met een kwartier te gaan maakten Younes De Witte, Sajor Kamara en Nathan Volckerick hun opwachting (Cathoir, Meyntjens en Klippelaar mochten wat vroeger onder de douche), maar dat kon uiteraard het spelbeeld niet meer wijzigen. Ook u16-doelman Victor Van Dooren kreeg nog een tiental speelminuten, maar ondertussen lag nr 7 al in het mandje.

Zware cijfers en een wedstrijd om snel te vergeten, maar ook van dit soort spijtige ervaringen kan worden geleerd. Op maandag 25 maart om 20 uur krijgen onze beloften op Puyenbeke tegen Kortrijk de kans deze uitschuiver uit te wissen.
Kwamen aan de aftrap in Brugge: Liessens Fabio, Smet Timothy, Gijsbrechts Sam, Van den Winckel Dean, Klippelaar Michiel, Tester Koné, Van den Eynde Arne, De Smet Joell, De Geyter Adissu, Cathoir Yannick, Meyntjens Pieter.

Bankzitters: De Witte Younes, Kamara Sajor, Volckerick Nathan en Van Dooren Victor.