Nabeschouwing Waasland-Beveren – Lokeren

In een net niet uitverkocht stadion mocht ons Waasland-Beveren zich vandaag verzekeren van een behoud in eerste klasse. Na een lange weg in de competitie is het ons gelukt en mogen we dus zeker zijn van onze plaats in de Jupiler Pro League volgend seizoen. Met een gelijkspel en winst van Lierse konden we het weekend zalig goed inzetten.

Onze ploeg begon enthousiast en gretig aan de partij. Stijn De Smet probeerde het al in de openingsminuut. Hij geraakte tot in de 16 meter, maar kon niet schieten. Lokeren komt meer in de wedstrijd al creëerden ze niet al te veel kansen. Junior Dutra probeerde het drie keer, maar stuitte telkens op onze verdediging.

De grootste kans van de eerste helft was toch nog voor Waasland-Beveren. Blondelle kon voorzetten op Badash. Onze aanvaller kon de bal stiften, maar die belandde net naast doel. Geen doelpunt aan beide kanten en met een 0-0 de rust in.

Ook na de rust vielen er geen doelpunten en mochten de fans niet juichen. De meeste kansen waren voor Lokeren. Harbaoui kreeg een grote kans, maar daar was Coosemans die snel reageerde. Daarna ging Lazic naast een bal, waardoor Belhocine zijn kans greep, maar de bal net op de lat moest leggen. De ingevallen Sterckx kreeg in het slot nog een kopkans, maar die was niet sterk genoeg. Zo eindigde deze Wase derby op een 0-0 gelijkspel. Maar dat maakte niet uit. Onze club verzekerde zich van behoud en dat dankzij onze spelers, trainers en alle aanwezige supporters!

Volgend weekend is er geen voetbal. Onze eerstvolgende wedstrijd spelen we thuis tegen Beerschot op zaterdag 9 maart.