Nabeschouwing Waasland-Beveren – Anderlecht

Een moedig en bij wijlen mooi combinerend Waasland-Beveren is er net niet in geslaagd om Anderlecht vanavond de drie punten afhandig te maken. Na een verdiende voorsprong van de thuisploeg, net voor rust, konden de bezoekers uit Anderlecht in de tweede helft nog twee maal tegen prikken.

Een uitverkochte en sfeervolle Freethiel was het decor voor de laatste wedstrijd van deze speeldag. En het was van bij het begin duidelijk dat het een geladen wedstrijd ging worden. De eerste kans van de wedstrijd was voor Remacle, maar zijn uitbraak werd afgefloten wegens buitenspel. Even later een eerste kans voor Anderlecht, maar gouden schoen Mbokani schoot hoog over. Op het kwartier een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg maar de voorzet van Remacle komt een half metertje te ver voor de aanlopende Sonck, waardoor die niet op doel kan richten. De enige van Anderlecht waar een beetje dreiging van uitgaat is Mbokani. Toch kunnen zijn pogingen een sterk keepende Coosemans niet bedreigen. Op het half uur een unieke kans voor Waasland-Beveren door een voorzet van Badash, die net over doel wordt gekopt door Remacle. De beste kans van de eerste helft is voor Anderlecht wanneer Kanu ongehinderd op doel kan koppen. Zijn bal gaat net over de daklat. Meteen daarna zet De Smet zich door op Kouyaté en legt de bal af naar Remacle die de bal heerlijk mooi voorbij Proto tegen de netten trapt. De Freethiel in lichterlaaie en iedereen tevreden de rust in.

Dat het in de tweede helft moeilijk ging worden om deze voorsprong vast te houden, werd meteen duidelijk. Anderlecht begon hoger te spelen en drukte de thuisploeg achteruit. De eerste grote mogelijkheid was voor Jakovenko, maar Belhocine stond secuur te verdedigen. Meteen daarna Waasland-Beveren met de uitbraak waarbij Badash onterecht afgevlagd werd wegens buitenspel. Ondertussen mocht Kanu blij zijn dat hij niet uitgesloten werd, want na een tackle langs achter, verdiende hij zijn tweede gele kaart. Op het uur steekt Kanu Mbokani diep, die de bal heerlijk mooi over Coosemans in doel lobt. De zestiende voor Mbokani en opnieuw een pareltje. Waasland-Beveren is niet van slag en enkele minuten later is er een puike redding van Proto nodig of Belhocine had Waasland-Beveren opnieuw op voorsprong gebracht. Wanneer De Smet op links een voorzet wil trappen, komt Jakovenko hard in en zet zijn voet neer, precies op de enkel van onze aanvaller. Die kermt het uit van de pijn, maar de scheidsrechter laat verder spelen. De Smet kan niet verder en moet vervangen worden door Ladrière. Ondertussen was ook Rowell vervangen door Sterckx die zijn debuut maakte op de Freethiel. In minuut ’81 verliest Ladrière de bal en Mbokani zet Kanu op weg naar doel die beheerst de 1-2 voorbij Coosemans trapt. Opschudding op de tribunes wanneer d’Ulivo op een doorsteekbal van Sibum op doel gaat. Proto komt risicovol uit en gaat in duel met d’Ulivo. Boucaut laat eerst verder spelen en Badash kopt binnen, maar net dan fluit de scheidsrechter voor een overtreding op Proto. Vreemde beslissing, die niemand begrijpt, maar het protest haalt niets uit. In de laatste minuten van de wedstrijd kwamen er nog kleine kansjes van beide ploegen maar een doelpunt leverde dit niet meer op.

Zo gaat een moedig en strijdend Waasland-Beveren in de slotfase overstag tegen Anderlecht.