Beloften zetten 2013 in met vuurwerk

Ze hebben er meer dan 2 maanden moeten op wachten, maar maandagavond 4 februari was het zover. De eerste competitiewedstrijd in 2013 is voor de beloften van Waasland-Beveren schitterend verlopen.

Op bezoek bij een jonge Gentse beloftenploeg, hadden ook de Wase doublures een flink aandeel in een bijzonder genietbare pot voetbal. Bij WB stond met o.a. Cavens, Sterckx, Rowell, Doumbia, Aoulad en Da Silva meer ervaring tussen de lijnen, maar het was vooral de mix met jonge gasten als U19-doelman  Fabio Liessens, Dean Van den Winckel, timothy Smet, Sam Gijsbrechts en Arne Van Den Eynde, die mee bepalend was voor de knappe 0-3. Op de bank bij WB o.a. U17 doelman Brent Van Steenlandt , Lennart Jenart, Troy Rensing en Michiel Clippelaar.

De wedstrijd kende een goed en snel begin met aanvankelijk kleine kansen over en weer.  Nog in de openingsfase vond Cavens de paal op weg naar de 0-1, maar aan de overkant diende Rowell op hoekschop de 1-0 koppend te verhinderen.

Op het kwartier werd Arne Van Den Eynde in de zestien getorpedeerd, maar Jonathan Rowell werd overvallen door een Paars-Witje. Kort daarna werd een heet standje voor het doel van Liessens opgelost door attent ingrijpen van onze defensie. Toch zou Waasland-Beveren met 0-1 gaan rusten. In de 35ste minuut trapte Cavens een vrijschop, die door Doumbia werd binnen gekopt.

De thuisploeg ontwikkelde meteen na de thee veel druk in zijn jacht op de gelijkmaker, maar die leverde geen uitgespeelde kansen op. Er waren 67 minuten gespeeld toen een indirecte vrijschop in de zestien door Cavens goed breed werd gelegd en da Silva de 0-2 verzilverde. Vervolgens moest Fabio Liessens tot tweemaal toe handelend optreden op de aansluitingstreffer te vermijden. Eerst bij een vrijschop, daarna in een man-tegen-mansituatie. Daar kwam onze doelman telkens als winnaar uit de strijd. In de 80ste minuut werd Timothy Smet gewisseld voor Michiel Clippelaar en 4 minuten voor affluiten viel de definitieve beslissing. Alweer Cavens met een prima bal in de rug van de Gentse verdediging en zeer beheerst afgewerkt door Mohammed Aoulad. Boeken toe voor Gent met 0-3 op de bordjes en een flinke opsteker voor Tim Bavré en zijn mannen om 2013 mee in te zetten.

Vandaag, 11 februari, komt KV Mechelen om 20 uur naar Puyenbeke en hopelijk kan WB de lijn dan doortrekken. Opnieuw spelen er enkele a-kernspelers (Mohamed Aoulad, Kassim Doumbia, Augusto Da Silva, Mohammad Ghadir en Michael Clepkens) mee.