Beloften spelen gelijk tegen KVM

Maandagavond hebben de beloften van Waasland-Beveren ondanks een 0-2 ruststand in het voordeel van KV Mechelen, nog uitzicht gehad op een overwinning, maar een reeks uitstekende doelkansen in het wedstrijdslot, leverde de verdiende 3-2 niet op.

WB en KVM behaalden tot nu toe evenveel punten, maar weten in de kelder van de rangschikking toch maar een tweetal ploegen achter zich te houden. Tim Bavré kon met Clepkens, Da Silva, Aoulad, Doumbia en Ghadir over 5 A-kernspelers beschikken, bij Mechelen was dat er eentje meer. Het openingskwartier van Waasland-Beveren mocht voetballend gezien worden, maar open doelkansen bleven uit. Na het verstrijken van het  eerste kwartier staken de bezoekers met succes de neus aan het venster, want de eerste de beste bal tussen de palen was meteen bingo. Een hoekschop werd aan de eerste paal binnen gekopt. Mechelen ging nog even op zijn elan verder en WB was van slag waardoor het  in de 26ste minuut de 0-2 diende te incasseren. Onze jongens kregen geen vat op het spel van de tegenstander en moesten daarenboven net voor rust de, met een rugblessure, uitgevallen Yannick Cathoir, vervangen door Ruben Stuer.

Na de thee was er een heel ander Waasland-Beveren te zien met veel druk naar voor, een pak gretigheid en de winnaarsmentaliteit waar elke coach naar snakt. KM had het lastig en de thuisploeg werd beloond voor zoveel strijdlust. Een vrije trap van Aoulad werd door alles en iedereen gemist en viel aan de tweede paal binnen waardoor de aansluitingstreffer een feit was. De mannen van Tim Bavré voerden de druk verder op en gingen met man en macht op zoek naar de 2-2 die er ook kwam. Arne Van Den Eynde mocht alleen op doelman Renard afgaan, maar diens schot werd geblokt. Geen nood echter, want de goed gevolgde Ghadir was er als de kippen bij om de gelijkmaker te netten. WB rook bloed en voetbalde een dik handvol opgelegde kansen bij mekaar, maar zowel Aoulad als Ghadir hadden elk tot tweemaal toe de winning-goal aan de voet. Een sterk keepende Renard toonde zich in een wervelende slotfase echter onklopbaar.

Onthouden we vooral de schitterende tweede helft van Waasland-Beveren, dat met een 4 op 6 in 2013 vastberaden lijkt beter te doen dan in 2012. Volgende week maandag 18 februari zijn onze jongens om 19.30 uur de gast in Charleroi.

Kwamen aan de aftrap tegen KV Mechelen:

Michaël Clepkens, Sam Gijsbrechts, Timothy Smet, Kassim Doumbia, Dean Van den Winckel, Troy Rensing, Augusto Da Silva, Yannick Cathoir (net voor rust vervangen door Ruben Stuer), Arne Van Den Eynde, Mohamed Aoulad en Mohamad Ghadir.

Bankzitters: Ruben Coppens, Ruben Stuer, Michiel Clippelaar en Lennart Jenart.