Beloften hebben de smaak te pakken

Het ziet er naar uit dat de beloften van Waasland-Beveren de steken waarmee zij voor de winterstop kwistig strooiden, na de jaarwisseling stuk voor stuk aan het oprapen zijn. Twee weken geleden werd knap met 0-3 gewonnen in Gent en de thuiswedstrijd van vorige week maandag tegen KV Mechelen leverde een 2-2 puntendeling op.

Gesterkt door deze 4 op 6 en in de wetenschap dat onze jongens hun eerste overwinning van het seizoen tegen de Zebra’s pakten (2-0), vatte het gezelschap van Tim Bavré maandag in de late namiddag de trip naar Charleroi aan en omstreeks het spitsuur is dat een gedurfde onderneming. Na een lange rit met het nodige fileleed, arriveerden onze jongens  gelukkig tijdig in het Walenland waar een klein en drassig veld werd aangetroffen.

De wedstrijd kende een snelle start en omdat Charleroi met lange ballen hoog druk probeerde te zetten, had WB in de beginfase niet meteen een pasklaar antwoord op deze aanpak. Via pogingen van Arne Van Den Eynde en Ghadir trachtte WB geleidelijk de bakens te verzetten, maar door een verkeerde passing en inschattingsfout kon een flankaanvaller van de thuisploeg alleen op doelman Coppens afgaan. De speler van Charleroi legde beheerst opzij waardoor de goed gevolgde spits in de 22ste minuut in een leeg doel kon besluiten.

Waasland-Beveren was heel even aangeslagen, maar knokte zich snel terug in de wedstrijd. Een klein kwartier voor rust had Timo Smet op corner de gelijkmaker op zijn kruin, maar diens kopbal ging helaas over.
Even later kopte Ghadir op voorzet van Sish tegen de paal waardoor de ruststand met 1-0 werd bereikt.
Net als de voorbije weken begon Waasland-Beveren gretig aan de tweede helft en er werd goed voorwaartse druk gezet. In de 47ste minuut vond Ghadir voor de tweede keer de doelpaal op zijn weg naar de 1-1. WB voetbalde nu plots de ene na de andere kans bij mekaar en de 1-1 leek een kwestie van minuten.

Ghadir met de actie in de 52ste minuut en zijn voorzet bereikte Da Silva die niet twijfelde en de verdiende gelijkmaker scoorde. De waaslanders voelden dat er meer te rapen viel en de thuisploeg werd met de rug voor eigen doel gespijkerd. Er waren 56 minuten gespeeld toen Da Silva met een doorsteekpas Ladrière bediende die op zijn beurt Ghadir aan de tweede paal vond en deze laatste tikte de bal mooi binnen. Er volgden nog een aantal fraaie combinaties over de flanken en een derde goal hing in de lucht, maar waar het doelkader de eerste ploeg dit weekend op Zulte-Waregem gunstig gezind was, bleef het voor onze beloften in Charleroi dwars liggen.

De Carolingers konden slechts sporadisch met lange passing uit de ontknelling komen, maar de defensie van WB gaf geen krimp  en ook doelman Ruben Coppens heerste in het luchtruim op voorzetten en hoekschoppen waardoor de 1-2 eindstand niet meer in gevaar kwam. Kort voor tijd werd de lichtjes zieke Ghadir vervangen door Lennart Jenart en nam Yannick Cathoir de plaats in van Joell De Smet.

Op maandag 25 februari mogen onze jongens proberen op Puyenbeke tegen Bergen van de 7 op 9 een 10 op 12 te maken.